Naudotų automobilių pirkėjai – vis atsargesni, klastotojai – išmanesni | kl.lt

NAUDOTŲ AUTOMOBILIŲ PIRKĖJAI – VIS ATSARGESNI, KLASTOTOJAI – IŠMANESNI

  • 9

Naudotų automobilių rinkoje paplitusi praktika – klastoti ridą. Pirkėjai – vis atsargesni, tačiau transporto priemonių istorijos ataskaitas teikiančios įmonės „CarVertical“ tyrimas rodo: vis dar labai didelė rizika įsigyti „sudrožtą“ transporto priemonę.

Su ridos klastojimu susiję nuostoliai Europoje vidutiniškai siekia 8,77 mlrd. eurų per metus.

Įmonė „CarVertical“ išanalizavo 1,11 mln. pastarųjų dvylikos mėnesių automobilių istorijos ataskaitų 24 šalyse, įskaitant JAV ir dalį Europos.

Tyrimas atskleidė, kad dažniausiai klastojama sedano „Audi A8“ rida. Iš visų tikrintų automobilių 30,6 proc. ridos duomenys buvo pakoreguoti.

Net šešios iš dešimties klastočių priklauso Vokietijos gamintojams. Sąraše – populiarūs „Audi A7“, BMW X5, 7-os serijos BMW ir „Volkswagen Touareg“.

Nesąžiningi prekeiviai mėgsta pasikrapštyti ir „Ford Mustang“ (25,7 proc.), „Ford Fusion“ (22 proc.), „Volvo XC70“ (21,1 proc.) odometruose.

Hibridinių ir elektrinių automobilių rida taip pat klastojama. Puiki šios tendencijos iliustracija – „Volkswagen Jetta“: 27 proc. visų šio automobilio hibridinių modelių rida buvo suklastota rida.

Elektrinių automobilių dalis (13,4 proc.) su pakoreguotais odometro rodmenimis yra mažesnė nei bendras visų Europos automobilių vidurkis (15,6 proc.), tačiau skirtumas nedidelis.

Įsigijus elektrinę transporto priemonę su suklastota rida, vėliau gali tekti daug išleisti remontui – ypač brangu pakeisti susidėvėjusią bateriją.

Dažniausiai klastojamos ridos dešimtuką sudaro: „Audi A8“, „Ford Mustang“, „Volkswagen Touareg“, „Audi A7“, 7-os serijos BMW, „Volkswagen Transporter“, BMW X6, BMW X5, „Audi A6“, „Ford Fusion“.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Hm

Tai juk pardavėjas perka ne kate maisto. Yra visos galimybes patikrinti nuodugniai visa auto pries perkant. Pagaliau keliu dešimčių eur o po to verkia i teismus pardavinėja ar sugrąžinti nori po trijų mėnesių. Kazkoks absurdas, aplamai reiktu remtis servisas, o pirkimo pardavimo sutartis turėtu butu nenugincijama ir neskundžiama. Ziurekit ka perkat kaulai jus

Minde

Kol nebus priimtas istatymas kad pardavejas 100%atsakingas uz parduodamo automobilio atitikimus,kol baudos neprasides nuo 10000,kol neprades realiai sodinti uz dokumentu klastojima,tol šie visi priimami įstatymai tai tik nusišluostyti subine

Josif

Nieko,mūsų regitra padarys tvarka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS