Netrukus startuos traukinių maršrutas Vilnius–Ryga: atskleidė, kiek kainuos kelionė | kl.lt

NETRUKUS STARTUOS TRAUKINIŲ MARŠRUTAS VILNIUS–RYGA: ATSKLEIDĖ, KIEK KAINUOS KELIONĖ

  • 16

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ pradeda bilietų prekybą tarptautiniam maršrutui Vilnius–Ryga. Standartinis traukinio bilietas tarp sostinių kainuos 24 eurus, klientai galės rinktis keliones įprastoje arba pirmoje klasėje. Vaikams iki 6 m. neužimant atskiros sėdimosios vietos traukinyje kelionė nieko nekainuos, o vaikams, kurių amžius nuo 6 iki 16 metų, bus taikoma 30 proc. nuolaida.

Pirmasis reisas startuos gruodžio 27 d., tiesioginiai traukiniai kursuos kasdien – bendrovė iš Vilniaus kvies išvykti rytais, o iš Rygos – kiekvienos dienos popietėmis. Bilietus į pirmuosius traukinių reisus galima įsigyti nuo gruodžio 18 d., 13.30 val. Numatoma, kad įprastai kelionė traukiniu tarp dviejų sostinių truks apie 4.15 val., rašoma LTG pranešime.

Traukinys iš Vilniaus išvyks kiekvieną dieną 6.30 val., iš Kaišiadorių – 7.14 val., iš Šiaulių – 8.51 val., iš Joniškio – 9.30 val. Į Jelgavą traukinys atvyks 10. 06 val., o į Rygos centrinę stotį – 10.43 val. Iš Rygos į Vilnių traukinys kiekvieną dieną išvyks 15.28 val., iš Jelgavos – 16.08 val. Šis traukinys Šiaulius pasieks 17.21 val. , o Vilnių – 19.51 val.

Naujame tvarkaraštyje numatytas ir patogus persėdimas į tarptautiniu maršrutu kursuojantį traukinį iš maršrutu Kaunas–Vilnius vykstančio traukinio. Šis persėdimas suplanuotas Kaišiadorių geležinkelio stotyje. Vietinių kelionių Latvijoje paslaugos maršruto atkarpa Jelgava–Ryga nebus teikiamos. „Eurail“ kelionių paso turėtojai taip pat galės keliauti tarp Lietuvos ir Latvijos.

„Pirmasis reisas – gruodžio 27 d., todėl šiandien prekybą į pirmąsias žiemiškas keliones į Latviją. Jau įgyvendinome svarbiausius paruošiamuosius darbus ir gavome būtinus leidimus, todėl galime pasidalinti svarbiausiomis būsimų kelionių detalėmis. Šis maršrutas bus patogus visiems žmonėms, įskaitant turinčius individualių poreikių. Kelionė neprailgs – numatyta jos trukmė bus konkurencinga palyginti su automobiliais, tačiau vietoje varginančio vairavimo bus galima kelionės laiką prasmingai skirti sau, o keleivių laukiantis patogumas ir tvarumas – toks, koks būdingas tik traukiniams“, – pranešime teigė „LTG Link“ vadovo pareigas laikinai einantis Gediminas Šečkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Rail baltikos fanams

Kur jus važiosit ta rail baltika:) Visiškai politinis prijektas. Jokios naudos keleiviams ji neduos. Nebent del idomumo savo atostogu laika sudeginti žiurint pro langa ir regint varganus vaizdus. Nesitikekit, net vidutinio greičio 160km/h. Tokia realybe. O lozungai ir liks lozungais.:)

Tam rusų okupantas

O tamsta ar išvis žinot kodėl tas paminklas pastatytas

KL

Anksčiau buvo prieš 30 metų Klaipėda - Riga dabar Vilnius - Riga kodėl iš Klaipėdos nevažiuoja tarptautiniai traukiniai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS