Po istorinės NATO misijos – kasdieniai poreikiai | kl.lt

PO ISTORINĖS NATO MISIJOS – KASDIENIAI POREIKIAI

  • 9

Automobilių nuomos konkursą NATO viršūnių susitikimui laimėjusi oficiali „Hertz“ atstovė Lietuvoje bendrovė „Autolux“ buvo pateikusi iš viso 368 transporto priemones. Nė viena iš jų neiškrito iš rikiuotės, visos išvengė eismo įvykių.

Iššūkį įveikė

Bendrovė „Autolux“ atskleidė, kad vienintelis incidentas kelyje – pradurta galinė padanga, kurią keičiant laiko praradimai buvo minimalūs.

Užsakovas – Užsienio reikalų ministerija – už 322 automobilių nuomą sumokės 2,28 mln. (be PVM) eurų, dar 46 automobilius „Autolux“ susitikimo laikotarpiu kaip galimą rezervą parengtus aikštelėje laikė savo sąskaita. Bendra nuomai skirtų automobilių rinkos vertė siektų 16,7 mln. eurų.

„Užsakymas mums tapo tikru finansiniu ir logistiniu iššūkiu, kurį pavyko sėkmingai įveikti sukaupus neįkainojamos patirties. Tiek automobilių neįmanoma gauti iš vieno tiekėjo, todėl tarėmės iš karto su keliais, o dauguma automobilių atkeliavo pas mus prieš pusantro mėnesio iki NATO viršūnių susitikimo pradžios“, – sakė Mantas Narkevičius, UAB „Autolux“ direktorius.

NATO viršūnių susitikimui skirtų nuomos automobilių bendra rinkos vertė siektų 16,7 mln. eurų.

Prireikė ir K-9

Iš pradžių visi automobiliai buvo suvežti į Vilniaus oro uosto automobilių stovėjimo aikšteles.

Jose automobilius tikrino net šešios įvairių institucijų saugumo komandos – ieškojo sprogmenų, radiacijos, biologinio užterštumo pėdsakų ir kitų galimo kenkimo Lietuvoje besirenkantiems daugelio pasaulio valstybių svarbiausiems asmenims požymių.

Buvo gausiai naudojamos ir K-9 pajėgos, kurioms papildyti kinologai su savo šunimis suvažiavo ir iš gretimų šalių.

„Renginio metu nežinojome, nei kur važiuoja mūsų automobiliai, nei ką jie veža. Transporto priemonės turėjo savo kodus, o mes rūpinomės, kad automobilių nepritrūktų ir buvome pasiruošę gedimo ir kitiems galimiems atvejams. Vairuotojai taip pat nebuvo mūsų rūpestis – visus automobilius vairavo Krašto apsaugos ministerijos darbuotojai. Viskas vyko tvarkingai, pagal aiškias iš anksto parengtas instrukcijas“, – pažymėjo M. Narkevičius.

Išskirstyti į tris šalis

160 mikroautobusų, 70 limuzinų ir kiti nuomoti automobiliai problemų nekėlė, tik vieną teko atrakinti specialios tarnybos specialistams, nes dėl elektronikos gedimo nebuvo galima pasinaudoti abiem užvedimo raktelių komplektais.

„60 mūsų įmonės darbuotojų ir jiems padedančių kolegų iš asistuojančių įmonių padarė viską, kad būtų pasiruošę bet kokiems netikėtumams“, – reziumavo M. Narkevičius.

Visi NATO renginyje dalyvavę automobiliai šiuo metu išskirstyti trumpalaikei ir ilgalaikei nuomai Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

„Autolux“ įgaliotuoju „Hertz“ atstovu tapo 2019-aisiais. Įmonė valdo daugiau nei 3 000 automobilių.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

:)))

jei beretnykui reiks ikalt vini, tai jis pries metus issinuomuos poliakale...

To oho

Tikrai tu is matematikos dvejetu ne viena turejes, be to kas sake kad 2 dienas jos naudotos buvo kai rasoma jog pries pusantro menesio jos buvo uzsakytos ir atgabentos i LT

oho

1 automobilio nuoma 2 dienom kainavo 130000... tokia ministerija itk i durnyna arba i kalejima siust
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS