R. Požėla sveikina J. Narkevičiaus sprendimą grįžti prie svarstymo dėl žalių rodyklių | kl.lt

R. POŽĖLA SVEIKINA J. NARKEVIČIAUS SPRENDIMĄ GRĮŽTI PRIE SVARSTYMO DĖL ŽALIŲ RODYKLIŲ

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla sveikina susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus sprendimą grįžti prie svarstymo dėl šviesoforų lentelių su žaliomis rodyklėmis.

„Sveikinu savo ir policijos vardu susisiekimo ministro sprendimą grįžti prie svarstymo. (...) Pats principas yra geras, kad nelaikome 2014 metais priimto sprendimo šventa karve, nepaisant argumentų“, – laidoje „Delfi diena“ sakė R. Požėla.

„Sprendimas grąžinti žalias rodykles ar kalbėti apie labai skubiai įrengtas alternatyvas yra tas kelias, kuriuo reikėtų eiti. Kol nėra alternatyvų šitam etape, būčiau už (žalių rodyklių – ELTA) grąžinimą“, – pridūrė R. Požėla.

Jo teigimu, jei sausio 1 dieną nuėmus „žalias rodykles“ būtų atsiradusios alternatyvos, nekiltų tiek diskusijų.

„Šiandien bent jau Vilniaus mieste alternatyvų neturime. Turime išaugusias spūstis. Kalbant apie pėsčiųjų saugumą, sunku pasakyti, kurioje vietoje yra padidintas pėsčiųjų saugumas, nes, kai vairuotojui užsidega žalias šviesoforo signalas ir jis suka dešinę, tas pats žalias šviesoforo signalas užsidega ir pėsčiajam, ir yra susikirtimas“, – kalbėjo R. Požėla.

Vilniuje gruodžio pabaigoje buvo baigtas šviesoforų lentelių su žaliomis rodyklėmis nuėmimas – jų nebeliko.

Penktadienį Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas sakė, kad didžiųjų šalies miestų savivaldybės siekia kai kuriose vietose sugrąžinti papildomas šviesoforų lenteles su žalia rodykle, nes jų pašalinimas esą eismo situacijos nepagerino, o kai kuriose vietose ją pablogino.

J. Narkevičiui pareiškus, kad „žalios rodyklės” galėtų būti sugrąžintos metams, Vilniaus meras Remigijus Šimašius sakė, kad savivaldybė prašo ne nukelti sprendimą, bet galimybės savarankiškai dėl jų nuspręsti.

„Vilnius neprašė ir neprašo nukelti šio sprendimo įgyvendinimo. Miestas prašo galimybės savarankiškai nuspręsti dėl žalių rodyklių naudojimo, atsižvelgiant į eismo dalyvių saugumą ir sklandų judėjimą. Vietų, kur rodyklės liktų sostinėje, yra bent keliolika“, – pirmadienį feisbuke skelbė R. Šimašius.

Antradienį „žalių rodyklių“ klausimą J. Narkevičius aptars su R. Požėla.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Nepartinis

Nesupratau? Ar sveikinti reikia, ar piktrintis? KAM JAS REIKĖJO NUIMTI? AR TAM. KAD praplauti pinigus ir dar kartą praplauti. Tik į kieno kišenes jie, tie dukart praplautieji pinigai, sukris? Pirma padaro, o paskui galvoja, kaip būtų geriau. Tokiems reikia interpeliaciją skelbti - kaip neturintiems jokio supratimo apie valstybės valdymą, jos finansų disponavimą ir t.t. Čia jau reikia keiktis. O čia sveikina už tai kad nesąmonę padarė, tai dabar vėl atstatys į buvisią padėtį. Kas už tai mokės??? Labai rūpi atsakymas

xxx

du batai - pora

V

Va taip reik dirbt, kai prisisyki
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS