Ralis keliasi į virtualią realybę | kl.lt

RALIS KELIASI Į VIRTUALIĄ REALYBĘ

  • 0

Prasidėjo registracija į pirmąjį Lietuvos istorijoje virtualaus ralio čempionatą. Drauge su Lietuvos automobilių sporto federacija (LASF) organizuojamos pirmenybės turės "Skuba e-LARČ" pavadinimą ir atkartos realaus Lietuvos automobilių ralio čempionato (LARČ) kalendorių.

Virtualaus čempionato etapai vyks savaitę prieš realius etapus. Varžybose dalyvauti galės kiekvienas užsiregistravęs virtualių lenktynių gerbėjas.

Pagrindiniai čempionato privalumai – nemokamas dalyvavimas ir galimybė dalyvauti tiesiai iš namų. "Galiu drąsiai teigti, kad su virtualiu ralio čempionato startu Lietuvos automobilių sporto federacija žengia svarbų žingsnį – toliau plėtoja virtualaus autosporto sistemą, kurią nuo šiol sudarys įvairios disciplinos. Neseniai startavome su virtualių žiedinių lenktynių čempionatu "Neste Dream 2 Drive", o nuo kito sezono virtualioje erdvėje pasivaržyti progą turės ir ralio mėgėjų bendruomenė. Esu įsitikinęs, kad ši nauja terpė suteiks naudos sportui, sudominant jaunąją kartą bei pastebint talentus, turinčius potencialo tapti ateities čempionais realiame automobilių sporte", – kalbėjo LASF prezidentas Romas Austinskas.

Idėja organizuoti oficialų Lietuvos virtualaus ralio čempionatą gimė ralio bendruomenės "RBR-LT" bei automobilių sporto klubo "4Race" iniciatyva. Pastaroji geranoriškai priėmė virtualaus ralio bendruomenės idėją ir prisidėjo prie jos įgyvendinimo. O "RBR-LT" patirtis byloja už save – savo vardu pavadintas virtualaus ralio pirmenybes organizuoja jau tryliktus metus iš eilės.

Žengti kitą žingsnį ir tapti oficialiu Lietuvos čempionatu nuspręsta reaguojant į sparčiai populiarėjantį elektroninio sporto segmentą bei Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) pripažinimą. "Skuba e-LARČ" etapai bus organizuojami likus savaitei iki realaus ralio etapo, puikiai visiems pažįstamo ralio simuliatoriaus "Richard Burns Rally" platformoje. Pirmasis etapas – jau sausio 17-ąją. Užsiregistruoti į jį galima oficialiame čempionato tinklalapyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS