„Regitra“: pradedančiųjų vairuotojų pažymėjimai galios ilgiau | kl.lt

„REGITRA“: PRADEDANČIŲJŲ VAIRUOTOJŲ PAŽYMĖJIMAI GALIOS ILGIAU

Nuo balandžio 1 dienos ilginamas pradedančiųjų vairuotojo pažymėjimų galiojimo laikas iki 3 metų. Jį bus galima pasikeisti kaip ir dabar - praėjus 2 metams, tačiau nebereikės skubėti tai padaryti per 10 dienų iki pažymėjimo galiojimo pabaigos, tam bus skirti papildomi metai, praneša valstybės įmonė „Regitra“.

Toks sprendimas buvo priimtas dėl vairuotojų patogumo: jie turės daugiau laiko užsisakyti naują dokumentą ar pabaigti papildomus mokymus.

Pasak „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojo Sauliaus Šumino, tai nereiškia, kad pirmą kartą įgijęs teisę vairuoti asmuo pradedančiuoju vairuotoju bus 3 metus. Visa tvarka galioja kaip ir iki šiol, tiesiog pratęsiamas pats vairuotojo pažymėjimo galiojimo terminas.

Kaip skelbiama įmonės pranešime, patogiau bus ir tiems pradedantiesiems vairuotojams, kurie padarė Kelių eismo taisyklių pažeidimą ir turi pabaigti papildomus vairuotojų mokymus.

„Padaręs vieną iš 9 numatytų Kelių eismo taisyklių pažeidimų, pradedantysis vairuotojas per metus turi pabaigti papildomus mokymus. Jei to nepadaroma, prarandama teisė vairuoti, ir ji gali būti grąžinama tik perlaikius vairavimo egzaminus. Todėl šis sprendimas šiems asmenims taip pat naudingas, kadangi jie turės užtektinai laiko suspėti pabaigti minėtus mokymus“, - sakė „Regitros“ atstovas.

Keičiant iki šių metų kovo 31 dienos išduotus pradedančiojo vairuotojo pažymėjimus, bus taikoma senoji tvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jonas

nu tiksiai nesamonė kokia tai, neturi akivaizdžiai darbo visokie valdininkėliai.

Kauniete

Kažkokia nesamonė!!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS