Sankryžas, kuriose norima grąžinti žalias lenteles, vertins skubos tvarka | kl.lt

SANKRYŽAS, KURIOSE NORIMA GRĄŽINTI ŽALIAS LENTELES, VERTINS SKUBOS TVARKA

Sankryžos, kuriose norima grąžinti žalias lenteles, bus vertinamos skubos tvarka, pranešė Transporto kompetencijų agentūra.

Atsižvelgiant į skirtingas situacijas, kaip teigia agentūra, kiekviena sankryža bus analizuojama individualiai.

„Vertinant galimybes sankryžoje grąžinti lenteles su žalia rodykle, bus atsižvelgiama į savivaldybių pateiktus srautų sankryžoje duomenis, surinktus intensyviausią valandą“, – rašoma Transporto kompetencijų agentūros išplatintame pranešime.

Pasak jo, specialistai, priimdami sprendimą dėl dešiniojo posūkio lentelių grąžinimo, vertins eismo saugą ir transporto pralaidumą.

Gavus neigiamą išvadą dėl lentelių sankryžoje grąžinimo, savivaldybėms bus pateikiama išsami informacija dėl sankryžos perspektyvinių sprendinių ir galimų tolesnių pakeitimų.

Anot Transporto kompetencijų agentūros direktorės Godos Bražytės-Balčiūnės, savivaldybės, laukdamos, kol įstaiga įvertins dokumentus, gali savo nuožiūra įsirengti žaliąsias rodykles.

„Savivaldybės, įvertinusios atitinkamos sankryžos eismo saugos situaciją, gali Transporto kompetencijų agentūros pateiktų dokumentų vertinimo metu eksploatuoti lentelę su žalia rodykle“, – pranešime cituojama G. Bražytė-Balčiūnė.

Sostinės vicemeras Vytautas Mitalas penktadienį BNS sakė, kad Vilnius to daryti nesiruošia.

„Gali atsitikti taip, kad pakabinus rodyklę, kompetencijų agentūra išaiškintų, kad ten ji negali būti. Tuomet būtų sukelta papildoma ir nebūtina pavojinga situacija eismo saugumo požiūriu. Pirmyn-atgal kabinėjimo nenorime, norime greitai ir aiškiai susitarti, kur rodyklės gali atsirasti“, – situaciją komentavo vicemeras.

Naikinti žaliąsias rodykles Susisiekimo ministerija pasiūlė dar 2014-aisiais, remdamasi Kaune kelerius metus vykdytu tyrimu. Jis, pasak ministerijos, parodė, kad sankryžose su žaliosiomis rodyklėmis kyla daugiau avarijų, per kurias žūva ar sužalojami žmonės.

Rodyklės panaikintos nuo sausio, tačiau savivaldybėms pasipiktinus dėl išaugusių transporto spūsčių, Vyriausybė sprendimą atšaukė.

Praėjusį penktadienį įsigaliojo Transporto kompetencijų agentūros parengta žaliųjų lentelių įrengimo metodika – nustatyti nauji reikalavimai, kada galima grąžinti rodykles. Tai sukėlė savivaldybių pasipiktinimą, nes derinimas dėl lentelių grąžinimo gali užtrukti ir tris mėnesius.

Žaliosios rodyklės leidžia automobiliams sukti į dešinę ir degant raudonam šviesoforo signalui, prieš tai sustojus prie sankryžos ir įsitikinus, kad tai netrukdo pėsčiųjų, kitų transporto priemonių eismui ir saugumui.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vilnietis

Jojo, kavos pagers ir nuo pirmadienio pradės skubiai vertinti. O kur skubėt - alga eina....

algis

kokia problema?pasiusti tuos pacius darbininkus ir per pusdieni rodykles bus savo vietose

“Be lentelių saugiau”

Absurdas,kad be lentelių saugiau. Dabar prie Klp. m.prie “Vėtrungės” Taikos prosp.-Paryžiaus Komunos perėjos, pasidarė taip nesaugu einantiems žmonėms,kad baisiau ir būti negalį.Čia dabar tikrai reikia laukti nelaimių. Bet kas atsakys už tokių nesąmonių sukūrimą.Jokio saugumo.Atvikščiai, tik pablogėjo vairuotojams ir žmonėms.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS