Siūlo leisti dviratininkams šviesiuoju paros metu važiuoti be liemenių | kl.lt

SIŪLO LEISTI DVIRATININKAMS ŠVIESIUOJU PAROS METU VAŽIUOTI BE LIEMENIŲ

Seimo narių grupė siūlo atsisakyti reikalavimo dviratininkams važiuojant šviesiuoju paros metu gyvenvietėse dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būti įsijungus baltos šviesos žibintą priekyje ir raudonos šviesos žibintą gale.

Ne gyvenvietėse įstatymo rengėjai šį reikalavimą siūlo numatyti tik važiuojant važiuojamąja kelio dalimi, išskyrus dviračių takus, pėsčiųjų ir dviračių takus ir dviračių juostas.

Įstatymo projektą parengė Seimo nariai Tomas Tomilinas, Aurimas Gaidžiūnas, Aušrinė Armonaitė ir Naglis Puteikis.

Pasak jų, toks reglamentavimas važiavimą dviračiu šviesiuoju paros metu padarytų patrauklesnį, skatintų gyventojus kasdieniam susisiekimui, ypač gyvenvietėse, daugiau naudoti ekologišką transportą – dviračius.

Siūlymai Seimui bus teikiami ketvirtadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

B

Dieną važiuoti su liemene yra nesąmonė.Iš tiesų, jeigu vairuotojas dieną nepastebi dviratininko, gal jam tikrai už vairo ne vieta? Vakare be abejo liemenė reikalinga. O dieną važiuoti dviračiu su šviesiomis - visų pirma neekologiška. Jeigu lemputės maitinamos elementais - bereiklaingai teršiama aplinka.

Pritariu.jei vairuotojas dieną nemato dviratininko jam ne vieta už vairo.

Eglė

Nepritariu tokiam žingsniui. Esu ir dviratininkė, ir vairuotoja ir labai džiaugiuosi, kai dviratininkai važiuoja su liemenėmis, t.y. labai gerai matomi kelyje. Juk yra statistika, kad žuvusių dviratininkų ženkliai sumažėjo, tai ką vėl siūlomas žingsnis atgal?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS