Per trejus metus elektromobilių Lietuvoje padaugėjo šešis kartus | kl.lt

PER TREJUS METUS ELEKTROMOBILIŲ LIETUVOJE PADAUGĖJO ŠEŠIS KARTUS

  • 5

Per trejus metus Lietuvoje elektromobilių padaugėjo šešis kartus – šiuo metu jų registruota per 16 tūkst., kai 2020 metų pradžioje jų buvo 2,6 tūkst., rodo „Regitros“ duomenys.

Kas mėnesį elektromobilių skaičius Lietuvoje šiemet paauga 0,5 tūkst., kai 2018–2020 metais jų padaugėdavo po 30. Daugiau negu pusė (61 proc.) registruotų elektromobilių yra grynieji elektromobiliai, likę – įkraunami hibridai, pranešė Susisiekimo ministerija.

„Tokį didelį elektromobilių skaičiaus augimą lemia keletas priežasčių: visuomenės sąmoningumas ir apsisprendimas judėti žalesne kryptimi, sparčiai besivystančios technologijos, besiplečianti įkrovimo stotelių infrastruktūra ir, žinoma, finansinis paskatinimas“, – pranešime teigė susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė.

Beveik pusė elektromobilių yra Vilniaus mieste ir rajone, maždaug pusė jų yra nauji.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

A.Orlauskas \\\\\.../////

savo laidoje pasakojo,jog apie 1880 metus pagamintas el'mobilis 1 užsikrovimu nuvažiuodavo 1000 mylių,tai 1.600 km.,o dabar "rekordas" apie 400 km.po to pusdienį kraunies,pailsėjęs toliau "ilgai" važiuoji (tik su geriausia).____Tobulėjam.

Krematoriumas

Tesla - tai krematoriumas.

Blaivus

Ministrui - pirkau EV tikrai ne del zalios gamtos ar Gretos is Švedijos, ne del 5000 eur finansines naudos, ne del kazkokio intelekto isprusimo, o kad saules elektrine turėtų kur deti pagaminta elektra. Jei ne savo tozete, tai man neisiulytumet jokio EV, nes pasakom ir svajonem netikiu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS