Už kelių minučių stovėjimą – 90 eurų: išgelbėti gali tik „laikrodukas“ | kl.lt

UŽ KELIŲ MINUČIŲ STOVĖJIMĄ – 90 EURŲ: IŠGELBĖTI GALI TIK „LAIKRODUKAS“

  • 33

Už kelių minučių stovėjimą – 90 eurų. Taip patuštinti kišenę gali bauda Vilniuje, jei automobilio vairuotojas už priekinio lango nepaliko informacijos, nuo kurios gi minutės paliko mašiną. Sostinės viešosios tvarkos pareigūnai žada nuo sausio vairuotojams būti jau griežtesni ir taikyti šią galiojančią bausmę. Iki šiol, tarkime, atvežę ligonį į gydymo įstaigą arba tėveliai pasiimti vaikų iš mokyklos, sustoję riboto naudojimo vietose susimoka parkavimo mokestį ir palieka mokėjimo kvitą. Tačiau valdininkai aiškina, kad sumokėti pinigai jau nepadės. Savo tiesą įrodyti galima tik turint laikroduką, praneša LNK.

Plačiau apie tai papasakojo Vilniaus miesto savivaldybės atstovas Andžej Dinikis.

– Kaip veikia tokios vietos? Reikia už lango tiesiog padėti laikroduką?

– Taip.

– Kas yra riboto naudojimo vieta?

– Tai vieta, skirta stovėti ne ilgiau nei kelio ženkle nurodytas laikas.

– Šalia Vilniaus savivaldybės galime stovėti 30 min. Trukmės variuoja nuo 15 min. iki 2 val. Kaip tos trukmės nustatomos?

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– 15 min. sustojimas nustatomas prie švietimo įstaigų. Tėvai, atvažiavę palikti arba pasiimti savo vaikų, neužtrunka ilgiau nei 15 min. Vadinasi, srautai juda, taip užtikrinama galimybė palikti net nemokant už transporto priemonės parkavimą. Vairuotojai nelabai paiso šito reikalavimo. Tie, kas atvyksta iš tikrųjų palikti savo atžalų švietimo įstaigoje, pradėjo signalizuoti, kad nebegali sustoti, kadangi kiti automobiliai paliekami ir per naktį, ir per dieną.

– Ar aš gausiu baudą, jei susimoku rinkliavą, bet nepadedu laikroduko?

– Taip. Reikėtų atkreipti dėmesį į kelio ženklus. Kai kur išskirta, kuriom valandom galioja ta riboto stovėjimo vieta. Prie švietimo įstaigų dažniausiai bus rytinės ir vakarinės valandos. Tačiau, jei manote, kad susimokėjus rinkliavą galima stovėti riboto stovėjimo vietoje, tai klystate. Tos vietos skirtos būtent tam trumpalaikiam stovėjimui, kad būtų atliekami tam tikri greiti veiksmai: palikti vaiką, pristatyti prekes.

– Kaip taisyklingai reikėtų pasidėti tą laikroduką? Ar galima jį palikti išorinėje stiklo pusėje, pakišus po valytuvu?

– Asmeniškai nieko nepažeistumėte tokiu atveju, tačiau kyla rizika, kad kas nors paims tą laikroduką arba persuks jums rodiklį.

– Ar matote riziką piktnaudžiavimui? Rodyklės nėra labai patvarios, pajudinus gali pasislinkti.

– Taip, galbūt šis laikrodukas nėra tobuliausiai padarytas. Gausime siuntą ir tikėsimės, kad jie bus padaryti kokybiškiau. Laikrodukas yra viena iš priemonių. Niekas nedraudžia užrašyti ant paprasto popieriaus lapo jūsų sustojimo laiko. Tas irgi puikiai tinka.

– Tas popieriaus lapas negali būti kažkokia skiautelė, kad atėję kontrolieriai aiškiai jį matytų.

– Turi matytis. Kontrolierius matomoje vietoje turi pastebėti nurodytą jūsų sustojimo laiką. To pakanka.

– Kur galima įsigyti laikroduką?

– Savivaldybė tikrai jais neprekiauja. Juos galima įsigyti knygynuose. Pradėjus daugiau viešinti apie šią iniciatyvą, galbūt susidomės ir kiti prekybos centrai. Mes, vykdydami kontrolę, pastenėję, kad nėra palikta, paliksime tuos laikrodukus. Vairuotojai tikrai gaus jų nemažai.

– Žinau, kad gresia baudos už kelias minutes.

– Norėčiau pabrėžti, kad prevencija vyks tik šį mokslų metų sezoną. Tačiau, kur nėra švietimo įstaigos, paliksime pranešimus apie fiksuotą pažeidimą. Paliksime baudos lapelį su laikroduku. Šiais metais darome tam tikrą išimtį tėveliams, kad jie pasimokintų. Tačiau kitose miesto vietose nepakaks tik prevencijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

Nausiedianc

Panovie ! Psiakrew Wilno Waszie ! :-D :-D :-D

Tai

Pastenėjei, pastenėjei ir išlindo...laikrodukas

LIETUVA...

Ne valstybė, o BEPROTNAMIS...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS