Policija trikojų greičio matuoklių išsigandusiems vairuotojams: neviršykite greičio | kl.lt

POLICIJA TRIKOJŲ GREIČIO MATUOKLIŲ IŠSIGANDUSIEMS VAIRUOTOJAMS: NEVIRŠYKITE GREIČIO

  • 16

Lietuvos vairuotojams nerimą sukėlė nauji trikojai greičio matuokliai. Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Lietuvos policija.

„Socialiniuose tinkluose pastebimas vairuotojų sujudimas, nerimas, dalijimasis naujų trikojų greičio matuoklių nuotraukomis, vietomis, kuriose jie pastatyti“, – rašo policija.

Vairuotojams, nerimaujantiems dėl šių greičio matuoklių, policija primena laikytis Kelių eismo taisyklių.

„Mūsų patarimas jums – važiuokite leistinu greičiu ir jums nereikės nerimauti, kurioje vietoje netikėtai išdygs greičio matuoklis. Vietoje naudojimosi mobiliais telefonais ieškant, kurioje vietoje pastatytas greičio matuoklis, susikoncentruokite į vairavimą“.

Tačiau kai kurie vairuotojai šalia naujųjų greičio matuoklių pasigedo apie juos įspėjančių kelio ženklų.

„Facebook“ nuotr.

Pasak policijos, Kelių eismo taisyklėse nurodyta, jog kelio ruožas, kuriame įrengti nustatyto greičio režimo pažeidimus fiksuojantys automatiniai prietaisai, žymimi kelio ženklu „Automatinė greičio kontrolė“.

Policija naudoja kilnojamus greičio matuoklius, kurie nėra įrenginėjami atitinkamame kelio ruože, jie yra tiesiog pastatomi ir kilnojami iš vienos vietos į kitą.

Plinta peticija

Trečiadienį interneto puslapyje peticijos.lt sukurta peticija „Įspėjamieji ženklai prieš trikojus“, adresuota Seimui.

„Policija naudoja kilnojamus greičio matuoklius, apie kuriuos nėra jokių įspėjamųjų ženklų. Visoje Europos Sąjungoje apie tokius „radarus“ įspėja ženklai. Taigi iškyla toks klausimas: Jei jau esame Europos Sąjungoje, ar neturėtų ir įstatymai būti vienodi? Pvz., iš kur kitų ES šalių gyventojams žinoti apie tokią tvarką Lietuvoje? Ir kas atsakys, jei koks kitos ES šalies pilietis, važiuojantis tamsiuoju paros metu, bus apakintas blykstės ir padarys eismo įvykį? Jis nebus įspėtas apie jokius greičio matuoklius. Taigi nestatydami įspėjamųjų ženklų jūs ne tik nesilaikot KET (nes trikojus jūs taip pat įrenginėjat trumpalaikiam naudojimui, sujungiat viską, sutveriat, nebūna juk taip, kad išimat iš bagažinės, pastatot ir veikia) bet ir keliat avaringas situacijas tamsiuoju paros metu“, – rašo peticijos autorius.

Šiuo metu jau surinkta per 140 parašų. Daugiausia pasirašiusiųjų peticiją – Kauno apskrityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Trikojis \\\\\.../////

>O< tu durnas.

O

Kieno bus atsakomybė,jei per Tuos Trikojus žus nekalti vairuotojai,keleiviai. Ar Policija prisiima atsakomybę už padidinta avaringumą ir žmonių sveikatą

Jurujus

Saunuoliai! Statykit ju daugiau ir be jokiu zenklu, bauskyte visu erelius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS