Buvusi kultūros ministrė vadovaus Vilniaus kino kūrėjams | kl.lt

BUVUSI KULTŪROS MINISTRĖ VADOVAUS VILNIAUS KINO KŪRĖJAMS

Kino, reklamos, televizijos ir kitų kūrybinių industrijų atstovus jungiantis Vilniaus kino klasteris turi naują vadovą.

Vieną iš klasterio įkūrėjų ir ilgametį klasterio valdybos pirmininką, prodiuserį Kęstutį Drazdauską šiame poste pakeitė buvusi kultūros ministrė, kultūros diplomatė Liana Ruokytė-Jonsson.

„Vadovavau klasteriui daugiau nei 10 metų. Per tą laiką jo narių skaičius patrigubėjo, buvo įgyvendinti ir tebevyksta įvairūs klasterio plėtros projektai. Ateityje turime dar daugiau ambicingų planų, plečiame tarptautinį bendradarbiavimą. Atėjo metas naujoms idėjoms, naujai energijai, tad reikia ir vadovybės kaitos. Todėl ypatingai didžiuojamės ir džiaugiamės, kad nuo šiol klasteriui vadovaus didelę tarptautinę patirtį turinti aukščiausios kompetencijos specialistė Liana Ruokytė-Jonsson“, – klasterio valdybos sprendimą komentuoja K. Drazdauskas.

Pasak ilgą laiką kino lauke dirbančios ir šią industriją gerai pažįstančios L. Ruokytės-Jonsson, ji yra pasiruošusi iššūkiams, kuriuos atneš naujos pareigos.

„Nuo Lietuvos kino centro įkūrimo dienos glaudžiai bendradarbiavau su visais kino industrijos atstovais dėl mokestinės lengvatos kinui įvedimo, o vėliau pratęsimo. Kaip žinoma, šios lengvatos dėka metinės filmų gamybos išlaidos Lietuvoje nuo 2014 išaugo 36 kartus: nuo 1,26 mln. eurų 2014 metais iki 45,5 mln. eurų 2018 metais, per tą laiką pritraukiant 68 mln. eurų užsienio filmų gamintojų investicijų ir paskatinant Lietuvos verslininkus investuoti į kino gamybą 17,5 mln. eurų. Lietuvos kino industrija išlieka konkurencinga pasaulinėje rinkoje ir turi puikias galimybes pritraukti į Lietuvą dar daugiau stambių kino ir TV serialų gamybos projektų. Esu pasiruošusi panaudoti visą savo patirtį ir ryšius tolesnei Vilniaus kino klasterio tarptautinei plėtrai ir kitų strateginių tikslų įgyvendinimui“, – sako L. Ruokytė-Jonsson.

Šiuo metu Vilniaus kino klasterį sudaro 33 nariai. Bendra klasterio narių apyvarta 2018 m. viršijo 20,5 mln. eurų, iš kurių eksportas sudarė 8,2 mln. eurų, o klasterio įmonių bendras darbuotojų skaičius tais metais buvo 209.

GALERIJA

  • Buvusi kultūros ministrė vadovaus Vilniaus kino kūrėjams
  • Buvusi kultūros ministrė vadovaus Vilniaus kino kūrėjams
  • Buvusi kultūros ministrė vadovaus Vilniaus kino kūrėjams
M. Gudzinevičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

O kur

Padejote p. Žakaitienę su visos kino industrijos sugriovimu???

Jo...

pati ta :( Ką dar reikia Lietuvoje sužlugdyti? Turime šios srities profesionalų

Ate ate

lietuviškam kinui
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS