Dailininkas M. Jankauskas pristatė J. Basanavičiaus paveikslą | kl.lt

DAILININKAS M. JANKAUSKAS PRISTATĖ J. BASANAVIČIAUS PAVEIKSLĄ

  • 1

Antradienį jau 24-ąji kartą buvo minima Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena. Kovo 11-osios proga sostinėje vyko eisenos, koncertai ir kiti renginiai, kurių metu lietuviai simboliškai atšventė savo šalies šventę.

Kovo 11-osios nepamiršo ir dailininkas Mindaugas Jankauskas, kuris specialiai šiai progai pristatė J.Basanavičiaus paveikslą-portretą, kuris  eksponuojamas sotinėje esančiame „Neringos“ restorane.

Kas atidžiai mokėsi istorijos žino, kad Jonas Basanavičius buvo aktyvus visuomenės veikėjas ir vienas svarbiausių nepriklausomybės siekėjų. Būtent tai ir įkvėpė Mindaugą Jankauską ypatingai progai nutapyti šios iškilios asmenybės paveikslą ir jį pristatyti.
Jau kelis metus iš eilės būtent pačiame Vilniaus centre esančiame „Neringos“ restorane vyksta šventiniai pietūs, kurie sukviečia gausų būrį žmonių, tarp kurio yra ir visiems gerai pažįstamų pramogų, kultūros, meno pasaulio veidų.

Progos ne tik simboliškai paminėti Kovo-11-ąją, bet ir pamatyti dailininko Mindaugo Jankausko Basanavičiaus paveikslą nepraleido Jogaila Morkūnas, Edmundas Jakilaitis, prodiuseris Laurynas Šeškus su žmona Indre Trakimaite ir daugelis kitų žinomų asmenybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Centras

Paveikslas vertas susirinkusių „žinomų asmenybių“

SUSIJUSIOS NAUJIENOS