Dirigentė K. L. Wilson: žiūrovas jaučia, kai nėra ryšio tarp dirigento ir orkestro | kl.lt

DIRIGENTĖ K. L. WILSON: ŽIŪROVAS JAUČIA, KAI NĖRA RYŠIO TARP DIRIGENTO IR ORKESTRO

Vilniaus festivalį tęsia pirmą kartą Lietuvoje viešinti kanadiečių kilmės dirigentė Keri Lynn Wilson. Ji diriguos pasaulinio garso menininkui Mstislavui Rostropovičiui skirtame koncerte.

„Ryšys tarp dirigento ir orkestro labai svarbus. Žiūrovas greitai pajunta, jei jo nėra“, – sako Lietuvoje pirmą kartą viešinti dirigentė K. L. Wilson. Atlikėja nacionalinės filharmonijos scenoje kartu su simfoniniu orkestru pasirodys Vilniaus festivalio koncerte.

„Esu labai laiminga. Kai darai tai, ką darau aš, tai yra – diriguoji, kiekvieną kartą įdomu: ar bus ryšys tarp tavęs ir orkestro, jei taip – koks jis bus. Viskas tampa aišku jau po pirmos repeticijos. Žinoma, santykiai vystosi, tačiau jeigu supratimas ir šiluma atsiranda nuo pirmųjų minučių, galima pasiekti geriausių rezultatų. Man, kaip dirigentei, nuostabu dirbti su tokiu orkestru. Visų pirma, kiekvienas čia – išskirtinis, profesionalus muzikantas. Jie turi aistros, užsidegimo groti, ir aš, kaip dirigentė, negalėčiau tikėtis daugiau“, – tikina dirigentė.

Plačiau apie tai – LRT televizijos laidos „Labas rytas, Lietuva“ reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS