Edukacinėms kino ir muziejų programoms Vilniaus savivaldybė skyrė per 200 tūkst. eurų | kl.lt

EDUKACINĖMS KINO IR MUZIEJŲ PROGRAMOMS VILNIAUS SAVIVALDYBĖ SKYRĖ PER 200 TŪKST. EURŲ

  • 0

Edukacinėms kino ir muziejų programoms Vilniaus savivaldybė trečiadienį skyrė per 200 tūkst. eurų.

Kino programoms ateinantiems metams skirta 60 tūkst. eurų, o muziejų – 150 tūkst. eurų. Su konkursų laimėtojais bus pasirašytos trejų metų sutartys.

„Tikimės, jog konkursų laimėtojai ir kiti dalyviai ir toliau įtrauks visuomenę į jų ekspozicijas, plėtos interaktyvias, kūrybiškas ir įtraukias veiklas ir garsins Vilniaus vardą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje“, – savivaldybės pranešime cituojama mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

Kino edukacinių programų finansavimo konkursui paraiškas pateikė keturios organizacijos. Laimėtojomis pripažintos „Kino pavasaris“ ir „Meno avilys“. Abiem laimėtojams paskirta po 30 tūkst. eurų siekiantis metinis finansavimas.

Anot pranešimo, „Kino pavasaris“ ilgus metus organizuoja ir įgyvendina kino populiarinimo bei kino edukacijos projektus, į savo veiklą įtraukia kino profesionalus, filmų kūrėjus, autorių teisių ir gretutinių teisių specialistus, intelektualus, pedagogus, edukatorius bei įvairių kitų meno šakų profesionalus.

„Meno avilys“ užtikrina platformą tarpsritinių projektinių idėjų vystymui ir įgyvendinimui kino ir medijų edukacijos, kultūros tyrimų, vizualiosios kultūros, kultūros antropologijos ir kitose srityse, sudaro sąlygas kultūros turinio kūrimui bei sklaidai, skatina kultūros organizacijų ir bendruomenių bendradarbiavimą kino srityje.

Muziejų edukacinių programų finansavimo konkursui paraiškas pateikė trys organizacijos. Laimėtoju pripažintas MO muziejus.

Vilniaus m. savivaldybės nuotr. 

„Praėjusiais metais muziejų ir jo parodas aplankė daugiau nei 120 000 lankytojų, o edukacijose dalyvavo 13 000 mokinių ir tiek pat suaugusiųjų apsilankė renginiuose. Keliaujančią MO muziejaus parodą ir edukacijas Lietuvoje aplankė 30 000 žmonių. Per ketverius veikimo metus MO muziejus įsitvirtino kaip aktuali atvira erdvė, burianti platų žmonių ratą – nuo atidarymo čia apsilankė jau daugiau nei pusė milijono žmonių“, – nurodoma pranešime.

Finansavimas edukacinių programų konkursų laimėtojams bus skiriamas trejus metus iš eilės pagal Vilniaus savivaldybės biudžeto galimybes.

Konkursų laimėtojai prisidės prie kino ir muziejinių edukacinių veiklų plėtros Vilniaus mieste, inovatyvių, interaktyvių, kūrybiškų ir kitų edukacinių veiklų prieinamumo didinimo, sostinės atstovavimo tarptautiniuose projektuose, renginiuose.

GALERIJA

  • Edukacinėms kino ir muziejų programoms Vilniaus savivaldybė skyrė per 200 tūkst. eurų
Vilniaus m. savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS