„Eye Gymnastics“ performansas – įdainuotų pasakojimų, dalykiškų pokalbių ir vaizduotės derinys | kl.lt

„EYE GYMNASTICS“ PERFORMANSAS – ĮDAINUOTŲ PASAKOJIMŲ, DALYKIŠKŲ POKALBIŲ IR VAIZDUOTĖS DERINYS

  • 0

Ateinantį šeštadienį, gruodžio 4 d., 19 val. kultūros kompleksas „SODAS 2123“ kviečia į menininkių Viktorijos Damerell ir Gailės Griciūtės dueto „Eye Gymnastics“ performansą „Priminimas“. Menininkės bendradarbiauja kurdamos eksperimentinės muzikos, vokalinių instrukcijų, užkalbėjimų performansus. Juslingi tembrai jų tyrinėjimuose jungiasi su mentalinėmis kelionėmis, hipnoze bei pop atgarsiais.

Naujausias „Eye Gymnastics“ performansas „Priminimas“ – įdainuotų pasakojimų, dalykiškų pokalbių ir vaizduotės pratybų derinys. Performanso metu menininkės pasikartos, kaip gęsta pojūčiai, skaidosi kūnai, griūna atminties inžinerija; patikės savo kūnų architektūrą akimirkai ir perskaičiuos vidinius nerimus.

V. Damerell yra menininkė ir kuratorė, daugiausia dirbanti garso, skulptūros ir teksto laukuose. Ji baigė skulptūros magistrą VDA, Vilniuje. 2019 m. kartu su Ona Juciūte surengė duo parodą „Kittens“ rezidencijoje „Kintai Arts“, dalyvavo grupinėje parodoje „Kolega iš kitos genties“ Nacionalinėje dailės galerijoje bei kartu su Ona Juciūte kuravo grupinę parodą „Uodega ir Galvos“ Vilniaus Šiuolaikinio meno centre.

G. Tamošiūnaitės nuotr.

G. Griciūtė – kompozitorė, garso menininkė ir improvizatorė, baigusi studijas Sibelijaus muzikos akademijoje Suomijoje 2011 m., Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje 2015 m. ir Staedelschule menų akademijoje Frankfurte prie Maino (svečio teisėmis, Douglas Gordono filmo klasėje) 2014 m. Gailė yra šiuolaikinio meno kolektyvo „Technologies of Non/Self“ narė, surengusi su juo parodas Vokietijoje, JAV ir Vietname. Ji yra dalyvavusi įvairiuose garso meno projektuose, improvizacinės muzikos festivaliuose ir renginiuose, tarp jų: „Ahead“, „Jauna Muzika“, „Soundscape“, NOA (Estija, Lietuva), „Counterflows“ Jungtinėje Karalystėje, „Sound Art Festival“ Kaliningrade, „Unsound“ Krokuvoje, „Labor Sonor“ Berlyne, „Tectonics“ Tel Avive.

Performansas vyks kultūros komplekso „SODAS 2123“ (Vitebsko g. 23, Vilnius) aktų salėje.

Renginys yra festivalio „Videogramos“ parodos „Pralaidumas“. Paroda „Pralaidumas“ – tai videoparoda apie architektūrinių formų ir vidinių (žmogiškų) pasaulių santykį. Pralaidumas čia – būdas matuoti tuštumą (tiek fizinę, tiek asmeninę), tačiau taip pat gali reikšti ir architektūrinių pertvarų bei socialinių ribų pralaidumą.

Čia pristatomi menininkų Sam Williams, Laura Grace Ford, Shirin Sabahi, Robin Vanbesien ir Daniel Schwarz darbai atveria skirtingas perspektyvas pralaidumo tema architektūros, miesto ir socialinių struktūrų kontekste. Parodos kuratorės – Monika Lipšic ir Viktorija Šiaulytė.

GALERIJA

  • „Eye Gymnastics“ performansas – įdainuotų pasakojimų, dalykiškų pokalbių ir vaizduotės derinys
  • „Eye Gymnastics“ performansas – įdainuotų pasakojimų, dalykiškų pokalbių ir vaizduotės derinys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS