Jubiliejinis LNOBT sezonas atsisveikins koncertu tuščioje salėje | kl.lt

JUBILIEJINIS LNOBT SEZONAS ATSISVEIKINS KONCERTU TUŠČIOJE SALĖJE

  • 0

Teatro salė liks tuščia, nes operos ir baleto gerbėjų Lietuvoje yra gerokai daugiau, nei uždarose erdvėse šiuo metu leidžiama surinkti žiūrovų. Tačiau „Nepapasakotas istorijas“ lengvai galės išgirsti visi, birželio 10 d. 20 val. prisijungę prie LNOBT „YouTube“ kanalo.

Jubiliejinio sezono pabaigą turėjo puošti du operos ir baleto klasikos šedevrai – Gaetano Donizečio opera „Ana Bolena“ bei Adophe'o Adamo baletas „Žizel“. Tačiau įvedus karantiną, teatro artistai nebegalėjo rengti bendrų repeticijų, o uždarius valstybių sienas į Vilnių negalėjo atvykti ir pagrindiniai šių premjerų kūrėjai – „Anos Bolenos“ dirigentas, LNOBT Operos meno vadovas Sesto'as Quatrinis, režisierius Andrea De Rosa (Italija) ir „Žizel“ choreografė Lola de Avila (Ispanija).

Ką jie būtų mums papasakoję? Pasak S. Quatrinio, „Ana Bolena“ yra operos repertuaro tvirtovė, ypač jei atkreiptume dėmesį į jos originalią, ekspresyvumu trykštančią vokalinę kompoziciją. O režisierius A. De Rosa pabrėžia, kad Ana Bolena buvo ambicinga, stipri, ryžtinga, kartais – labai nuovoki moteris, galiausiai tapusi sąmokslų, prie kurių rezgimo prisidėjo pati, auka. Ji pasinaudoja Anglijos karaliaus Henriko VIII silpnybėmis, kad taptų karaliene, bet tos pačios silpnybės vėliau ją ir pražudo.

„Žizel“ baleto choreografė L. de Avila visą „žemiškąją“ baleto siužeto dalį – Alberto ir Žizel pažinties istoriją – ketina apibrėžti viena diena: ryte akimirksniu įsimylėjusi, vakare mylimojo išduota Žizel miršta nuo nepakeliamo skausmo. O per pirmąją pilnatį po savo mirties ji paskutinįkart aplanko sielvartaujantį mylimąjį, kad apsaugotų jį nuo pražūtingo dvasių keršto... Kadangi meilės, išdavystės ir pasiaukojimo temos – amžinos, net neabejojama, kad šis romantizmo šedevras lengvai ras raktą ir į mūsų amžininkų širdis.

Sezono pabaigos koncerte „Nepapasakotos istorijos“ birželio 10 d. 20 val. išvysite ištraukas iš premjerai rengiamų spektaklių „Ana Bolena“ ir „Žizel“. Jas pristatys operos solistai Joana Gedmintaitė, Justina Gringytė, Jovita Vaškevičiūtė ir Liudas Mikalauskas, taip pat trys baleto artistų poros: Kristina Gudžiūnaitė ir Genadijus Žukovskis, Anastasija Čumakova ir Danielis Dolanas, Gohar Mkrtchyan ir Jeronimas Krivickas.

„Žizel“ premjerą pirmieji žiūrovai galės stebėti rugpjūčio 12, 13 ir 14 d., o „Anos Bolenos“ – rugpjūčio 25 ir 27 d. Abu pastatymus publika galės išvysti ir rudenį: didelio išankstinio dėmesio sulaukusi „Žizel“ bus rodoma rugsėjo 24, 25 bei spalio 1, 2 ir 3 d., o „Ana Bolena“ operos gerbėjų lauks rugsėjo 26 ir 30 d.

Vasara netruks prabėgti ir šios bei daug kitų 101-ojo sezono istorijų bus papasakotos. Norite išgirsti pirmieji? Stebėkite LNOBT sezono uždarymo koncerto transliaciją...

GALERIJA

  • Jubiliejinis LNOBT sezonas atsisveikins koncertu tuščioje salėje
  • Jubiliejinis LNOBT sezonas atsisveikins koncertu tuščioje salėje
  • Jubiliejinis LNOBT sezonas atsisveikins koncertu tuščioje salėje
  • Jubiliejinis LNOBT sezonas atsisveikins koncertu tuščioje salėje
  • Jubiliejinis LNOBT sezonas atsisveikins koncertu tuščioje salėje
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS