„Kultūros naktis“ Valdovų rūmuose: klasika, gospelas ir kinas po žvaigždėmis | kl.lt

„KULTŪROS NAKTIS“ VALDOVŲ RŪMUOSE: KLASIKA, GOSPELAS IR KINAS PO ŽVAIGŽDĖMIS

  • 0

Jau dešimtą kartą Vilniuje vyksiantis vienos nakties kultūros ir meno festivalis „Kultūros naktis“ neaplenks ir Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų.

Birželio 17 d., penktadienį, nuo 18.30 val. lankytojai galės nemokamai apsilankyti muziejuje bei mėgautis muzika ir kinu po žvaigždėmis Valdovų rūmų Didžiajame kieme iki pat vėlyvos nakties.

„Džiaugiamės, kad festivalis „Kultūros naktis“ kasmet vis didėja ir gražėja, o Valdovų rūmų muziejus gali prisidėti prie jo renginių programos. Jau tapo tradicija, kad šią naktį muziejus siūlo nemokamai apžiūrėti ekspozicijas, taip pat pasinerti į įvairių žanrų muzikos sūkurį ir žiūrėti lenkų kino mokyklos trumpametražių filmų programą”, – teigia Valdovų rūmų muziejaus kultūrinių renginių koordinatorė Viltarė Ryčkovienė.

Kultūros ir meno festivalį „Kultūros naktis“ 18 val. Valdovų rūmuose pradės klasikinės muzikos koncertas „Muzikinės draugystės“, globojamas M. Rostropovičiaus paramos ir labdaros fondo „Pagalba Lietuvos vaikams“. Jame tik šiam, vienam, „Kultūros nakties“ vakarui scenoje atsiskleis ypatingos muzikinės draugystės: ryškiausių fondo globojamų jaunųjų atlikėjų, jaunosios kartos Lietuvos muzikos žvaigždžių – fondo alumnų, styginių kvarteto, kviestinių atlikėjų ir koncerto publikos.

Vėliau, nuo 18.30 val. iki pat vidurnakčio, lankytojai bus kviečiami nemokamai apžiūrėti muziejaus ekspozicijas ir dalyvauti Didžiajame kieme rengiamuose koncertuose.

19 val. čia pasirodys naujas kamerinės muzikos ansamblis „Chilly Trio“ su unikalia programa „Rock-Baroque“. Joje skambės Johanno Sebastiano Bacho, Georgo Friedricho Händelio, Franko Proto, prof. Teddy Boro, Cole’o Porterio, Ervino Drake’o ir kitų kompozitorių kūriniai.

20 val. atlikėjų duetas Agnė Stančikaitė ir Aleksandra Kolpakovaitė kvies pasiklausyti skirtingų kultūrų muzikos: nuo plačiai pasaulyje žinomų rusų romansų iki temperamentingųjų ispaniškų sarsuelų.

Mėgstantieji roko, džiazo, latino, hiphopo, ritmenbliuzo ritmus ir nuotaikas turėtų nepraleisti 21 val. vyksiančio gospelo komandos „HARK!“ koncerto, o norintieji išgirsti lietuvių aranžuotus ryškiausius visų laikų hitus – 22 val. rengiamo grupės „Subtilu-Z“ koncerto, kuriame skambės Stevie Wonderio, Madonnos, „U2“, Edo Sheerano ir kitų nenuginčijamų grandų kūriniai. „Tai antrasis mūsų pasirodymas Valdovų rūmuose. Gavę pasiūlymą groti finaliniame koncerte, nė nesuabejojome. Tiesiog žinojome, kad čia patirsime daug gerų emocijų ir subursime pačią nuostabiausią klausytojų publiką. Norime jai dovanoti labai gerai žinomą ir subrandintą, bet kartu originalią muzikinę programą“, – sako „Subtilu-Z“ atlikėjas Povilas Velikis.

Po šio koncerto, įsižiebus žvaigždėms, 23.30 val. kino teatras „Pasaka“ jau trečią kartą vilniečiams ir miesto svečiams dovanos nemokamą kino seansą lauko kino projekte „Kinas po žvaigždėmis“. Šių metų programoje – lenkų kino mokyklos trumpametražių filmų programa, parengta bendradarbiaujant su Lenkijos institutu Vilniuje ir Poznanės tarptautiniu trumpametražių filmų festivaliu „Short Waves“. Kino mėgėjai išvys filmus „Tyrimas apie moteris“ („Survey About Women“, rež. Mateuszas Głowackis, 2012), „Rytoj, kai tu miegosi“ („Tomorrow When You Sleep“, rež. Marta Prus, 2010), „Koks vandenyno gylis“ („How Deep Is The Ocean“, rež. Filipas Syczyńskis, 2013), „Peilis ir žmona“ („Knife In The Wife“, rež. Vita Maria Drygas, 2014) ir „Lukas ir Lota“ („Luke & Lotta“, rež. Renata Gąsiorowska, 2012).

Festivalis „Kultūros naktis“ Lietuvoje pradėtas rengti dar 2007 m. siekiant suteikti Vilniaus miestui naują kultūrinę tradiciją. Jo iniciatorė – Lietuvos kultūros tarybos pirmininkė Daina Urbanavičienė. Šių metų festivalis kviečia į daugiau nei 120 nemokamų renginių, kurie vyks nuo 18 iki 2 val. ne tik žinomose sostinės vietose, bet ir paprastai uždaruose kiemuose bei bažnyčiose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS