Legendinė „Lietuva“ pristato savo „Aukso fondą“ | kl.lt

LEGENDINĖ „LIETUVA“ PRISTATO SAVO „AUKSO FONDĄ“

Jau šį trečiadienį Vilniaus mokytojų namų kiemelyje valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“ pristatys savo geriausią koncertinę programą – laiko patikrintą ir klasika tapusį „Aukso fondą”.

Tradiciniame teatralizuotame koncerte Vilniuje žiūrovai matys įspūdingiausius ansamblio šokius, sąmojingus humoristinius vaizdelius, išgirs nuotaikingas dainas chorui ir virtuoziškas instrumentines kompozicijas orkestrui. Dešimtmečius puoselėtas ir gludintas „Aukso fondas“ – ansamblio pasididžiavimas, pelnęs pripažinimą daugelyje pasaulio šalių, laimėjęs ne vieną tarptautinį apdovanojimą ir kasmet laukiamas geriausiuose užsienio festivaliuose.

Programoje dalyvauja visa ansamblio „Lietuva“ artistų sudėtis – per 50 muzikantų, šokėjų ir dainininkų, o ypatingo žavesio kolektyvui suteikia unikalus tautinių instrumentų orkestras, kuriame grojama išskirtinai lietuvių liaudies instrumentais – birbynėmis, kanklėmis, lamzdeliais, ragais, skudučiais, skrabalais, tabalais, o taip pat ožragiais, molinukais, Labanoro dūdomis ir gausybe mušamųjų.

Ansamblio artistus puošia žymių dailininkų Reginos Songailaitės, Juozo Balčikonio bei kitų tautiniais raštais atausti kostiumai, kuriuose vaivorykšte tviska skirtingų Lietuvos etnografinių regionų raštai ir spalvos.

Programoje – reti ir unikalūs ansamblio kūriniai

Dviejų dalių programoje žiūrovai išgirs visą puokštę originalių ansamblio dainų ir instrumentinių kompozicijų, tarp kurių – „Tu Lietuva, tu mana“, „Telšių klumpakojis“, „Šarkela varnela“, „Būtų gražūs berneliai“, „Kiškelis“, „O kieno žali sodai“, „Vai bėda bėda“, „Gieda gaideliai“, „Aukšti kalneliai“, „Dainų pynė“ ir kiti puikūs kūriniai.

Į „Aukso fondo“ programą įtraukti ir įdomiausi ansamblio šokiai, tokie kaip „Sudaužtinis“, „Džigūnas“, „Sesylio“, „Šinkorka“, „Šlepsiukas“, „Kūlimo šokis“, „Alučio puota“, „Trys mergelės“, „Jonpolkis“ ir kitos žaismingos kompozicijos, o koncerto pabaigą vainikuos tradiciniai „Vestuviniai šokiai“ bei vėju skriejanti „Šventinė polka“!

 

Koncertas vyks birželio 11 d. (trečiadienį) 19 val. Vilniaus mokytojų namų kiemelyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS