Lietuvos rusų dramos teatras išreiškė palaikymą Minsko Jankos Kupalos teatrui | kl.lt

LIETUVOS RUSŲ DRAMOS TEATRAS IŠREIŠKĖ PALAIKYMĄ MINSKO JANKOS KUPALOS TEATRUI

  • 0

Lietuvos rusų dramos teatras (LRDT), reaguodamas į įvykius Baltarusijoje, išreiškia palaikymą Minsko Jankos Kupalos nacionalinio akademinio teatro kolektyvui.

„Lietuvos rusų dramos teatro vardu noriu išreikšti palaikymą ir pagarbą Minsko Jankos Kupalos teatro kolektyvui. Skaudu matyti, kaip susidorojama su žmonėmis mūsų kaimyninėje šalyje. Skaudu žinoti, kad mūsų kolegos yra persekiojami už savo pilietinę poziciją. Kartu jų vieningumas, jų drąsa, jų nusiteikimas kelia didžiausią mūsų visų pagarbą! Mes su jumis!“ – rašoma LRDT vadovės Olgos Polevikovos kreipimesi teatro vardu.

Minsko Jankos Kupalos nacionalinio akademinio teatro generalinis direktorius Pavelas Latuška buvo atleistas iš pareigų dėl savo viešo palaikymo opozicijos demonstrantams, reikalaujantiems Aleksandro Lukašenkos atsistatydinimo po ginčijamų rinkimų. Vienas pirmųjų iš šalies valstybinių įstaigų vadovų P. Latuška ir jo kolegos teatre praėjusią savaitę viešai pareiškė protestą prieš milicijos prievartą ir pareikalavo perskaičiuoti rinkėjų balsus prezidento rinkimuose. Po generalinio direktoriaus atleidimo visa Jankos Kupalos nacionalinio akademinio teatro trupė vieningai parašė prašymus atleisti juos iš darbo.

„Esu dėkingas už palaikymą teatro žmonėms. Jankos Kupalos teatro kolektyvas – išskirtinis, šis teatras – tai baltarusių tautos širdis, tai mūsų nacijos simbolis“, – sakė P. Latuška jo palaikyti prie teatro susirinkusiems teatro darbuotojams ir šimtams demonstrantų Minske.

Jankos Kupalos nacionalinis akademinis teatras ne kartą lankėsi su gastrolėmis Vilniuje ir yra mylimas Lietuvos teatro žiūrovų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS