„Loftas Fest'19“ pristato nemokamą zoną: kviečia ir meras R. Šimašius | kl.lt

„LOFTAS FEST'19“ PRISTATO NEMOKAMĄ ZONĄ: KVIEČIA IR MERAS R. ŠIMAŠIUS

  • 4

Rugsėjo 13-14 d. jau aštuntą kartą vyksiantis „Loftas Fest“ buvusią gamyklų teritoriją pavers muzikos ir šiuolaikinio meno festivalio erdve. Šiais metais didelė dalis festivalio zonų, įskaitant penkias muzikos scenas, bus nemokamos ir prieinamos visiems vilniečiams bei miesto svečiams.

Milžiniškoje buvusios „Elfos“ gamyklos kiemo erdvėje įsikurs „miestas mieste“, kuriame festivalio lankytojų lauks didžiulė nemokamų koncertų, teatro spektaklių, meno performansų, parodų po atviru dangumi, kino seansų, mados pasirodymų ir kitų pramogų programa.

Sprendimas padaryti didžiąją festivalio zoną nemokama buvo priimtas siekiant padaryti, kad „Loftas Fest“ taptų tikru miesto festivaliu ir kad į jį galėtų atvykti ne tik norintys išgirsti pagrindinius atlikėjus, bet ir tie, kuriuos domina pasirodymai mažesnėse scenose bei menas ir kinas. Taip pat – kad į jį galėtų atvykti ne tik jaunimas, bet ir šeimos su vaikais bei vyresni lankytojai.

Mokama festivalio zona bus tik menų fabriko „Loftas“ viduje įsikūrusi scena, kurioje savo pasirodymus surengs pasaulinio garso žvaigždės – elektroninės muzikos prodiuserių duetas iš Berlyno „MODESELEKTOR“ ir britų punk viltimi krikštijami „shame“. Toje pat scenoje gros ir lietuvių įžymybės „Solo Ansamblis“ ir „ba.“. Taip pat, šiems pasirodymams pasibaigus, vairą perims pasaulinio garso DJ – Surgeon iš Jungtinės Karalystės, Anastasia Kristensen iš Danijos bei Lietuvos roko publikai gerai pažįstamas Direktorius.

Tuo tarpu, nemokami bus visi „Europavox“ scenos pasirodymai. Tai reiškia, kad visi norintys turės galimybę išgirsti fenomenalius avant pop stiliaus atstovus iš Sankt Peterburgo „shortparis“, sparčiai kylančią ukrainiečių hiphopo žvaigždę alyona alyona, Iris Gold, „MNNQNS“, taip pat lietuvius „Freaks on Floor“, „KAnDIs“ ir daugybę kitų.

Plati festivalio programa siūlys apsilankyti ir rūsyje įsikursiančioje techno muzikos scenoje, dvejose „What’s Next in Music?“ scenose, skirtose kylančioms žvaigždėms, meno scenoje, kurioje vyks audiovizualiniai, šokio ir teatro performansai bei bus eksponuojama dalis instaliacijų ir projekcijų.

Šiais metais vienintelis urbanistinis muzikos ir menų festivalis Lietuvoje „Loftas Fest“ vyks rugsėjo 13-14 d., menų fabrike „Loftas“, Vilniuje. Už galimybę dalį festivalio padaryti nemokamą organizatoriai dėkoja Lietuvos respublikos kultūros ministerijai, Lietuvos Kultūros tarybai ir Vilniaus miesto savivaldybei.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kolaborantas

Šimašiau - lauk iš Vilniaus.

Anonimas

Vilniaus brudas.

shiaip

..tragedija..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS