„LRT Opus terasoje“ – vasaros uždarymas su žinomais atlikėjais ir legendiniu filmu | kl.lt

„LRT OPUS TERASOJE“ – VASAROS UŽDARYMAS SU ŽINOMAIS ATLIKĖJAIS IR LEGENDINIU FILMU

  • 0

Šią savaitę „Lofto“ kieme įsikūrusioje „LRT Opus terasoje“ – paskutiniai vasaros koncertai. Savaitę pradės vieni žymiausių Lietuvoje trap atstovų „Flying Saucer Gang“, o vasaros sezoną užbaigs Algirdo Barniškio-Blėkos ir Victoro Diawaros projektas „No DJ’s goes AC/DC’. Taip pat vyks ir nemokama legendinio filmo „Buena Vista Social Club“ peržiūra.

Pirmadienį – trap fiesta su „Flying Saucer Gang“

Šios grupės pavadinimas šiandien jau kalba pats už save. Vakarietišku stiliumi ir skambesiu sparčiai keičiantys gan užsistovėjusią Lietuvos hip-hop ir trap sceną. Rezultatas – pilnos salės žmonių ir užkariautos gerbėjų širdys.

Produktyvi ir naują kūrybą nuolat pristatanti grupė žada neeilinę endorfinų dozę savo klausytojams. „Ošim visi kaip vienas, nusimato neeilinis judesys“, – prieš pasirodymą rašė grupė.

Antradienis su Kristijonu Ribaičiu ir Bjelle

Jaunosios kartos bardas Kristijonas Ribaitis pastaruoju metu gana stipriai pakeitė savo kūrybos kryptį. Vis drąsiau eksperimentuodamas su elektronika, kurią derina prie sau įprasto indie roko, Kristijonas sukuria masyvų garsą, kurį papildo lietuviškais tekstais. Klausytojai turės progą ir pirmą kartą išgirsti ir naujausias dainas iš netrukus pasirodysiančio EP „Penki”.

Kartu su Kristijonu pasirodysianti kompozitorė ir dainų atlikėja Raminta Naujanytė – Bjelle savo kūryboje apjungia roką, džiazą ir elektroninę muziką, tačiau tekstas ir jo prasmė jos kūryboje yra svarbiausia.

Trečiadienį – „Flash Voyage“ ir nemokamo kino seansas

Nostalgiškais garsais ir hipiška energija pulsuojantys „Flash Voyage“ yra jaunas kolektyvas, bet jau spėjęs laimėti laimėti jaunų grupių konkursą „Garažas“ ir apšildyti fenomenalų britą King Krule, o taip pat visai neseniai apšildė britus „The 1975“.

Ramų, minimalistinį, nepriklausomą indie pop/roką atliekantys jaunuoliai išleido savo debiutinį albumą kuriame atsiskleidžia kiek pasunkėjęs Flash’ų veidas. Nors muzikantai vis dar tebėra paieškų kelyje, savo pasirinkimu grupė neabejoja ir visą energiją nukreipia į kūrybinį procesą, laisvės paieškas ir neribotą saviraišką.

Po „Flash Voyage“ koncerto terasoje vyks ir nemokama legendinio kino filmo „Buena Vista Social Club“ peržiūra. Režisieriaus Wimo Wenderso dokumentika iš režisieriaus ir filmavimo komandos kelionės po Havaną, lydint dabar jau legendiniais tapusius muzikantus.

Juosta „Buena Vista Social Club“ ne tik buvo nominuota „Oskarui“ kaip geriausias dokumentinis filmas, bet ir laimėjo šios kategorijos Europos kino apdovanojimą, Vokietijos kino premijos auksą, „Auksinę kamerą“, Brazilijos didįjį kino prizą ir daugybę kitų padovanojimų.

Ketvirtadienį – vasaros sezono uždarymas su „No DJ’s goes AC/DC“

Ketvirtadienį vyks paskutinis šios vasaros renginys terasoje. Jo uždarymui pasirodymą surengs Victoro Diawaros ir Algirdo Barniškio-Blėkos projektas, pasivadinęs „No DJ’s goes AC/DC“.

Tai projektas, apjungiantis šių dienų muzikos hitus ir legendinės grupės „AC/DC“ dainas. Taip pat ketvirtadienį vyks paskutinis šią vasarą „Kašio stumykla“ turnyras, o muzika iki ankstyvųjų ryto valandų rūpinsis DJ projektas „Tarp Dviejų Aušrų“.

GALERIJA

  • „LRT Opus terasoje“ – vasaros uždarymas su žinomais atlikėjais ir legendiniu filmu
  • „LRT Opus terasoje“ – vasaros uždarymas su žinomais atlikėjais ir legendiniu filmu
  • „LRT Opus terasoje“ – vasaros uždarymas su žinomais atlikėjais ir legendiniu filmu
  • „LRT Opus terasoje“ – vasaros uždarymas su žinomais atlikėjais ir legendiniu filmu
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS