Menų fabrike „Loftas“ - Afrikos ir Lietuvos bendras muzikinis projektas | kl.lt

MENŲ FABRIKE "LOFTAS" - AFRIKOS IR LIETUVOS BENDRAS MUZIKINIS PROJEKTAS

  • 0

„Gera Muzika Gyvai“ lapkričio 8 d. menų fabrike LOFTAS kviečia į ypatingą koncertą „LRT Opus gyvai: MaLituanie“, skirtą pirmąsyk istorijoje bendro Lietuvos ir Afrikos muzikantų albumo išleidimo pristatymui. Albumas įrašytas etninę kultūrą puoselėjančių Malio muzikanto Baba Sissoko, lietuvių Sauliaus Petreikio, Indrės Jurgelevičiūtės, Lauritos Peleniūtės ir Viktoro Diawaros. Jame kuriamos tradicinės Malio ir Lietuvos muzikos dermės lengvai ir neperskiriamai susilieja į pasakojimą apie klajones ir namų ilgesį, tolimuose kraštuose sugertus įspūdžius ir savosios kultūrinės atminties saugojimą.

„MaLituanie“ albumas, kuris jau netrukus ruošiasi apskrieti pasaulio world music radijus ir koncertines erdves, buvo įrašytas vos per keturias dienas, kiekvieną kompoziciją atliekant vieną vienintelį kartą. Taip buvo sukurta trisdešimt kūrinių; trylika iš jų pateko į šį albumą. Iš anksto nesusitarę ir patys to nė nenujausdami, atlikėjai dainavo apie tuos pačius dalykus: vyro ir moters ryšį ir amžiną žmogaus gyvenimo ratą. Šį jausmą, kai tolimos muzikinės kultūros ne susiduria, o natūraliai susilieja lyg vilnijančios bangos, patys muzikantai įvardija kaip stebuklingą patirtį.

Iš Malio kilęs B. Sissoko – pasaulinio lygio atlikėjas, puikaus balso savininkas, grojantis Vakarų Afrikos kalbančiais būgais tamani ir daugybę kitų instrumentų, muzikavęs su tokiais world music žvaigždyno šviesuliais kaip „Buena Vista Social Club“ ir pasaulinio lygio žvaigždėmis kaip Sting.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS