Moters dienos proga – muzikinės staigmenos | kl.lt

MOTERS DIENOS PROGA – MUZIKINĖS STAIGMENOS

  • 0

„Būtų be moterų sunku labai...“ – nuotaikingais ir šmaikščiais žodžiais iš I. Kalmano operetės „Silva“ į Tarptautinei moterų dienai paminėti skirtą koncertą kviečia žavus akordeonistas Vytenis Danielius. Kovo 6 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje atlikėjas drauge su kviestiniais svečiais – tenoru Gyčiu Murausku ir baritonu Martynu Stankevičiumi, dar kartą įrodys, jog daugybė pačių gražiausių kūrinių išties gimė tik dėl moterų ir moterims. Tad jei dar nesugalvojote kaip pradžiuginti savo mylimą moterį, draugę, kolegę – nedvejokite ir pakvieskite ją pasiklausyti nuostabių melodijų puokštės, sukomponuotos iš tango aistros, prancūziško žavesio, braziliškų ritmų bei keleto žavingų muzikinių siurprizų.

Koncerto solistas muzikuoja nuo mažumės ir per 12 metų pelnė prizines vietas net aštuoniuose tarptautiniuose akordeonistų konkursuose, iš kurių galima išskirti laimėjimus prestižiniuose Italia Award (Italija), Etnie Musicali (Italija), AccordionART (Bosnijoje ir Hercegovinoje) bei konkurse Šveicarijoje.

VDU Muzikos akademijoje (prof. Kazio Stonkaus klasėje) šiuo metu studijuojanti akordeonistas už meninius pasiekimus ir Lietuvos vardo garsinimą jau du kartus buvo apdovanotas Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės padėkos raštais, taip pat įvertintas Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko padėka.

Jaunasis atlikėjas greta studijų aktyviai užsiima koncertine veikla, tačiau randa laiko ir originaliai saviraiškai. Būtent tokiu būdu V. Danielius itin išgarsėjo prieš gerą pusmetį, kuomet internete pristatė Lietuvos atstovų Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės „Eurovizijos“ dainų konkurse atlikto kūrinio „This Time“ versiją, grojamą akordeonu. Ši išmoningo muzikanto pristatyta eurovizinio kūrinio interpretacija sulaukė pačių palankiausių vertinimų – gerbėjai gyrė akordeonisto talentą bei kitokį dainos skambesį.

Netrūksta V. Danieliui charizmos ir artistiškumo, tad geriausios emocijos šventiniame koncerte tikrai garantuotos. Pasirodymui paruošta ir nuotaikinga programa – skambės ne tik gerai žinomi užsienio muzikų kūriniai (J. Dassin „Les champs elysee“, A. Piazzolla „Libertango“, C. Velázquez „Besame mucho“, J. S. Bach „Preliudija“ ir „Fūga C-Dur BWV 846“ bei kt.), bet ir paties solisto sukurta kompozicija bei daug sėkmės sulaukęs M. Linkytės „Po dangum“. O kadangi koncertas skiriamas artėjančiai moters dienai, jame netrūks malonių muzikinių siurprizų – V. Danielius savo mylimą akordeoną pasirodymo metu iškeis į kitą instrumentą. Koks jis bus – sužinosite apsilankę koncerte!

Kovo 6 d., sekmadienį, 17 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje nuostabiame koncerte „Būtų be moterų sunku labai“ netrūks kokybiškos ir įvairiapusės akordeono muzikos, nuotaikingų kūrinių ir staigmenų. Visas moteris ir jas mylinčius puikiai praleisti laiką kviečia akordeonistas Vytenis Danielius drauge su tenoru Gyčiu Murausku ir baritonu Martynu Stankevičiumi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS