Muzikos inkubatoriaus „Novus“ komisijos narė: svarbu ne tik muzika | kl.lt

MUZIKOS INKUBATORIAUS „NOVUS“ KOMISIJOS NARĖ: SVARBU NE TIK MUZIKA

  • 0

Vasaros pradžioje startuos Baltijos šalis vienijantis muzikos inkubatorius „Novus“. Jau ketvirtus metus iš eilės jaunų grupių konkursas vyks menų fabrike „Loftas“, vasarą – birželio ir liepos mėnesiais, „LRT Opus“ terasoje.

Industrinėje Vilniaus miesto, Naujamiesčio aplinkoje vyksiantis grupių konkursas – į vieną vietą suburs aktualiausias ir galbūt dar negirdėtas Baltijos šalių grupes, todėl registruotis kviečiami lietuviai, latviai bei estai. Registracija į konkursą vyksta iki balandžio 19 d.

Registruokitės čia: https://goo.gl/vneX4e

Tarptautinis grupių konkursas – vienas įdomiausių ir daug naujų patirčių žadantis muzikinis projektas, tad ieškoti geriausios „Novus“ grupės į komisiją šįmet atkeliauja ir „Sony Music Entertainment“ atstovė bei komercijos direktorė Suomijai ir Baltijoms šalims – Kaisu Pulli.

„Sony Music Entertainment“ kompanijoje K.Pulli dirba ir grupėms rasti naują savo auditoriją padeda jau trylika metų. Tad šiemet pirmos vietos laimėtojams, garsios muzikos įrašų kompanijos atstovė įteiks itin vertingą prizą – 1000€ arba neeilinę galimybę apsilankyti „Sony Music Entertainment“ Helsinkyje, Suomijoje.

Šiame interviu K.Pulli papasakojo, ko tikisi iš pirmos vietos laimėtojų, dalijo patarimus ir atskleidė, ko grupė gali tikėtis, jei pasirinks dieną praleisti garsioje muzikos įrašų kompanijoje Suomijoje “Sony Music Entertainment”.

- Kaisu, ką grupė turi turėti išskirtinio, kad atkreiptų jūsų dėmesį?

- Jeigu tai yra gyvas grupės pasirodymas, aš visuomet atkreipsiu dėmesį į bendrą sceninę charizmą. Kaip grupė bendrauja su publika, kokia jos reakcija į muzikantus ir panašiai. Tai yra labai svarbus momentas.

Žinoma, dirbant muzikos įrašų kompanijoje „Sony Music“, stengiuosi įvertinti dainų potencialą. Ar aš jaučiu kažką, kai girdžiu dainą? Šis elementas yra labai svarbus, nes būtent nuoširdumas dainose padeda prikaustyti auditorijos dėmesį. 

Iki grupei pasirodant, aš atlieku tam tikrą tyrimą, kuris man padeda susipažinti su muzikantų vizualia išvaizda ir jų transliuojama energija. Svarbu ne tik muzika, bet ir bendras prekės ženklo paketas, kuris turi būti harmoningas.

- Kodėl jūsų manymu muzikos inkubatorius “Novus” yra puiki vieta muzikantams pradėti savo karjerą?

- Šis projektas yra puiki vieta būti išgirstiems ir pamatytiems, prisijaukinti daugiau auditorijos ir įgauti sceninės patirties. Sumaniai išnaudokite savo konkurso laiką ir artimiau susipažinkite su savo kolegomis, gerbėjais ir teisėjais. Muzikos pasaulis kalba apie talentus, bet ne mažiau apie santykius, kuriuos kuriate jūs. Niekada nežinote, kokias galimybes galite sau sukurti tiesiog bendraujant su aplinkiniais.

- Šiemet “Sony Music Entertainment” skirs išskirtinį prizą primos vietos “Novus” konkurso nugalėtojams, ar galite atskleisti, ką grupė patirs jeigu pasirinks dieną praleisti muzikos įrašų kompanijoje Suomijoje?

- “Sony Music” šiemet labai norėjo stipriau prisidėti prie šio Baltijos šalis vienijančio konkurso. Jeigu atlikėjas ar grupė pasirinktų šį prizą, mes vienam žmogui suteiktumėme galimybę atskristi į Suomiją, kur šis pamatytų kaip muzikos įrašų kompanijoje yra dirbama su atlikėju. Tai yra neįkainojama galimybė, kurios metu atlikėjas pamatys, kokie principai yra taikomi dirbant čia ir išmoktas pamokas galės pritaikyti savo karjeros vystyme.

Čia rasite rasite atsakymus į dažniausiai užduodamus atlikėjų klausimus: kaip sukurti savo auditoriją transliacijos platformose, kokios yra geriausios “YouTube” praktikos, kaip sukurti savo prekinį ženklą socialinės medijos kanaluose, kaip atskleisti save kaip menininką ir t.t. Taip pat gausite svarbių pastabų apie savo muziką iš “Sony Music” komandos bei neabejotinai galėsite praleisti naktį Helsinkyje, kuris knibždėte knibžda įvairiais muzikiniais renginiais.

- Jūsų manymu, kuris prizas yra vertingesnis - 1000€ ar diena muzikos įrašų kompanijoje?   

- Šis sprendimas paliekamas grupei, kuri laimės pirmąją vietą. Pati to nuspręsti aš negaliu, todėl norėjome turėti dvi pasirinkimo galimybes. Pasirinkimas priklauso tik nuo muzikanto užsibrėžtų tikslų. Jei stengiatės būti profesionalu ir norite kuo geriau išnaudoti savo karjerą tarptautiniu mastu, siūlyčiau pasirinkti mokymosi kelią. Tačiau 1000€ taip pat gali prisidėti prie jūsų karjeros gerinimo. Tai gali būti nauja įranga, reklaminis vaizdo įrašas ir dar daugiau, tačiau vienintelė sąlyga yra ta, kad pinigai būtų skirti muzikos karjerai, o ne kitiems dalykams.

- Kokias įžvalgas išsinešėte iš pernai metų muzikos inkubatoriaus “Novus” konkurso?

- Man labai patiko pernai dalyvauti konkurso komisijoje. Aš visuomet stengsiuos kuo išsamiau savo nuomonę pateikti muzikantams, nes tikiu, kad galiu jiems padėti. Dar iki dabar seku įvairius atlikėjus ir grupes, kuriuos išgirdau pernai metais, nes man įdomu stebėti jų karjeros kilimą. Tikiu, kad “Novus” yra puiki vieta man artimiau susipažinti su lietuviška muzikos industrija ir jaunais talentais. Praėjusiais metais sutikau tiek daug įdomių šios industrijos žmonių, todėl mano lūkesčiai šiems metams yra aukšti.

Šiemet konkurso etapuose grupes jau ketvirtus metus pristatys „ba.“ grupės lyderis Benas

Aleksandravičius. Muzikos inkubatorius „Novus“ šiais metais vyks birželio ir liepos mėnesiais, kiekvieną antradienį „LRT OPUS terasoje“, įsikūrusioje „Lofto“ kieme. Tai vienas iš renginių, kuriuos rekomenduoja „LRT OPUS“.

https://www.facebook.com/MusicIncubatorNOVUS/videos/653841008388552/

GALERIJA

  • Muzikos inkubatoriaus „Novus“ komisijos narė: svarbu ne tik muzika
  • Muzikos inkubatoriaus „Novus“ komisijos narė: svarbu ne tik muzika
  • Muzikos inkubatoriaus „Novus“ komisijos narė: svarbu ne tik muzika
  • Muzikos inkubatoriaus „Novus“ komisijos narė: svarbu ne tik muzika
Asmeninio albumo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS