A. Orlova pirmą kartą surengs solinį koncertą Trakų pilies kieme | kl.lt

A. ORLOVA PIRMĄ KARTĄ SURENGS SOLINĮ KONCERTĄ TRAKŲ PILIES KIEME

  • 0

Rugpjūčio 7 d. Trakų pilies sienos apsigaubs trapia melancholija. Tą vakarą pilies kieme skambės unikalus Alinos Orlovos balsas ir muzika, nukelianti į Mėnulį, į paskutinio mamuto pasaulį ar į stebuklingą akimirką, kai brėkšta aušra.

Tikriausiai niekas neprieštarautų, kad klausantis Alinos Orlovos gali išgirsti ne vieną istoriją ar mitą, kuris dar neparašytas. Jos koncertuose klausytojus prikausto kaskart savita, lyriška, teatrališka, intrigą išlaikanti atmosfera, muzika ir unikalus, šiek tiek nuo žemės pakeliantis balso tembras.

2008 m. talentingoji kūrėja išleido debiutinį studijinį albumą „Laukinis šuo dingo“, kuriame skambėjo ir vieni populiariausių jos kūrinių: „Mėnulis“, „Lijo“ ar „Vaiduokliai“. Klausytojų dėmesį iškart prikaustė išskirtinė Alinos dainavimo maniera, tobulai deranti su gyvų instrumentų skambesiu, dainų lyrika ir jomis perduodamos emocijos. Išlaikydama šiuos pagrindinius savo kūrybos akcentus atlikėja išleido dar tris studijoje įrašytus albumus. 2010 m. pasirodė albumas su švelniu elektroninės muzikos prisilietimu „Mutabor“, į gilesnius muzikinius eksperimentus kūrėja pasinėrė 2015 m. albume „88“ ir iš dalies prie ištakų ir gyvo skambesio grįžo pernai, išleidusi naujausią savo albumą „Daybreak“.

„Bus jaukus ir ypatingas vakaras. Dabar man svarbus metas – vasarą išleistas naujas albumas „Daybreak“, tik ką pasirodė ir pirmojo albumo „Laukinis šuo dingo“ vinilinė plokštelė. Tai lyg savotiškas vieno daugiau nei dešimtmetį trunkančios mano muzikinės karjeros etapo apibendrinimas, po jo prasidės naujas. Koncerte atliksiu senus ir naujus bei dar niekur negirdėtus kūrinius, akomponuojant styginių kvintetui. Gal ir simboliška, kad toks retrospektyvinis koncertas vyks šimtmečius menančioje Trakų pilyje, bet tokiam koncertui tinkamesnės erdvės tikriausiai ir nesugalvočiau“, apie būsimąjį koncertą sako atlikėja.

Per vienuolika metų A. Orlovos skambesys keitėsi – nuo pianino klavišais skambančio jaunatviško maksimalizmo iki gilių išgyvenimų kupinos dramos ar melancholiškos kabareto ironijos. Bet vienas dalykas nesikeitė niekada – Alinos atlikimo tikrumas ir nuoširdumas. Atrodo, visus tuos metus, kupinus koncertų ir pasirodymų įvairiose šalyse, išgyvenimų ir ieškojimų, atlikėja sugėrė į save tam, kad publikai atiduotų visą save. Nesvarbu, kuria kalba – lietuvių, rusų ar anglų – ji dainuotų, Alina transliuoja tikrus, visiems suprantamus, jausmus. Todėl į jos koncertus, ar jie vyktų Lietuvoje, ar Lenkijoje, ar Prancūzijoje, ar kitoje svečioje šalyje susirenka žmonės, vertinantys nuoširdumą ir originalumą.

Jaukus ir švelniai melancholiškas A. Orlovos koncertas įvyks rugpjūčio 7 d. Trakų pilies kieme. Bilietus į renginį galima įsigyti kakava.lt.

GALERIJA

  • A. Orlova pirmą kartą surengs solinį koncertą Trakų pilies kieme
  • A. Orlova pirmą kartą surengs solinį koncertą Trakų pilies kieme
M. Repečkos, A. Žakovo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS