Pavasarį Vilniuje šurmuliuos Kaziuko mugė: amatininkus jau kviečia ruoštis | kl.lt

PAVASARĮ VILNIUJE ŠURMULIUOS KAZIUKO MUGĖ: AMATININKUS JAU KVIEČIA RUOŠTIS

  • 1

2020 m. kovo 6–8 dienomis per visą sostinės senamiestį nuvilnys Kaziuko mugė – bus galima pažinti, paragauti, atrasti aukštaičių, dzūkų, suvalkiečių, žemaičių bei Mažosios Lietuvos gyventojų iki šių dienų puoselėjamą tradicinį paveldą.

„Pavasarį tradiciškai lauksime visų Vilniuje, vienoje didžiausių Europoje amatų mugėje, į kurią susirinks visos  Lietuvos ir kaimyninių šalių amatininkai. Ši Kaziuko mugė vyks Lietuvai minint Tautodailės metus, todėl tautodailininkų dirbiniams bus skirtas ypatingas dėmesys. Kaziuko mugė mus daro unikalius ir pritraukia į miestą daugybę svečių, todėl kasmet stengiamės kad ši šventė taptų dar kokybiškenė ir smagesnė“, – sako vicemerė Edita Tamošiūnaitė.

Kaziuko mugės pradžią penktadienį, kovo 6 d., paskelbs pats Šv. Kazimieras kartu su kojūkininkais ir Kaziuko mugės šaukliais žygiuosiantis eisenoje nuo Lukiškių link Katedros aikštės. Būtent ji ir taps tradicinės Kaziuko mugės širdimi, kur bus pastatytas daugiau kaip 1,3 tūkst. kv. m užimsiantis paviljonas. Čia įsikurs Aukštaitijos, Dzūkijos, Suvalkijos, Žemaitijos bei Mažosios Lietuvos atstovai, o skambant tradicinėms dainoms trypti šokio sūkuryje vienu metu galės ne vienas šimtas mugės lankytojų iki pat sekmadienio vakaro.

„Gerą nuotaiką užkursime ne tik šokiais ir dainomis. Kiekvienas užsukęs pirštus galės apsilaižyti ragaudamas kiekvienam regionui būdingų patiekalų, susipažinti su tradiciniais amatais, kai kuriuos amatus Lietuvos tautodailės meistrai leis ir pačiam išbandyti“, – teigia Vaiva Jozaitytė, kompanijos „Concept events & media“ vadovė.

O  kai jau siela šokiais ir dainomis nudžiuginta bus, o pilvas sotus, lauktuves bus galima įsigyti Vilniaus senamiesčio gatvėmis nusidriekusioje Kaziuko mugėje. Tradiciškai prekyba vyks visame Gedimino prospekte, T. Vrublevskio, Šventaragio, B. Radvilaitės, Maironio, Pilies, Didžiojoje ir Vokiečių gatvėse, Katedros ir Rotušės aikštėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vilnius

Ar nebūtų protingiau iškelti šią mugę kažkur prie Gariūnų ar Akropolio? Ko gero, būtų naudingiau ir prekiaujantiesies, ir centro gyventojams. Man atrodo, ten pirkėjai lankosi tikrai ne iš Gedimino pr., o daugiau iš pakraščių ar gal net rajonų. Visiems tik patogiau būtų. Nes centre, senamiestyje jau kitokie poreikiai, kitokie pirkėjai. Nebeįdomios mus tokios mugės-visos jos panašios, tiek Joninių, tiek Sostinės dienų ar Žolinių. Reikia iš esės kažką keisti arba rengti šias muges ten, kur kažkam vis dar aktualu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS