Pirmą kartą Lietuvoje – vaikų naktis MO muziejuje | kl.lt

PIRMĄ KARTĄ LIETUVOJE – VAIKŲ NAKTIS MO MUZIEJUJE

  • 0

MO siūlo vaikams prisiminimą gyvenimui – naktinę stovyklą muziejuje. Pirmą kartą Lietuvoje įgyvendinama vaikų naktinė stovykla prasidės spalio 25 d. vakarą, jau po muziejaus darbo valandų. Naktinėje stovykloje kviečiami dalyvauti 9–12 metų vaikai.

Didelio populiarumo susilaukusios vaikų vasaros stovyklos muziejuje padrąsino muziejaus atstovus ieškoti naujų patirčių vaikams ir rudenį.

Naujos formos sudominti vaikus

Menas yra pasitelkiamas kaip priemonė megzti dialogą su vaikais. Muziejaus atstovai teigia norintys atskleisti kuo įvairesnių galimybių kalbėtis ir pasakoti apie pasaulį, išjudinti svarbius vaikams dalykus ir leisti patirti asmenišką santykį su menu.

„Naktinės stovyklos dalyviai – naktinėtojai – patirs muziejų taip, kaip dar niekas to nepatyrė – po darbo valandų ir netgi naktį. Tai gali tapti svarbiu gyvenimo prisiminimu, kurio dėka užsimegs ryšys su menu. Norime kurti įvairiapusiškas patirtis vaikams, todėl MO edukatoriai specialiai šiai naktinei stovyklai sudėliojo įtraukiančią programą“, – pasakoja Milda Ivanauskienė, MO muziejaus direktorė.

Kitoks parodų lankymas, žaidimai ir netgi – lobio paieškos

Muzika, dainos, kūrybinės užduotys, netgi lobio paieškos – MO muziejaus edukatoriai vaikams ruošia pačių įvairiausių veiklų.

Stovyklos dalyvių – naktinėtojų – laukia kūrybinės užduotys: marškinėlių gamyba, muziejaus gyventojų (parodos personažų) tapymas, spektaklis ir pasakojimas „Klajonės po muziejų“.

„Keistuolių teatro“ aktoriai Justas Tertelis ir Jurgis Marčėnas ruošia muzikinę programą ir dainų vakarą. O patys ištvermingiausieji stovyklos dalyviai galės mėgautis ir naktiniu filmu. Naktinėtojų taip pat laukia naktinės stovyklos vakarienė, naktipiečiai ir pusryčiai.

Populiarios užsienyje

Naktinės stovyklos užsienyje vyksta jau ne pirmus metus ir sulaukia puikių vaikų atsiliepimų. Tokias stovyklas sėkmingai organizuoja Amerikos gamtos istorijos muziejus, Londono mokslo, Britų, Viktorijos ir Alberto ir kiti muziejai Londone bei daugybė muziejų visame pasaulyje.

Vaikai labiausiai vertina išskirtinę galimybę būti muziejuje po darbo valandų, kada nieko daugiau nėra. Jiems patinka siūlomos kūrybinės veiklos ir galimybė jas atliekant klaidžioti po ekspozicines sales.

Ko nepamiršti vykstant į naktinę stovyklą muziejuje?

Bene labiausiai vaikus vilioja pats miegojimo muziejuje faktas. Taigi MO muziejaus naktinės stovyklos edukatoriai primena, ko nepamiršti vykstant į naktį muziejuje.

Vaikai su savimi turi turėti miego aprangą, kilimėlį pasitiesti ant žemės, pagalvėlę, jei norėtųsi, miegmaišį, papildomų drabužių ar šiltų kojinių, šlepetes, kad galėtų jaustis kaip namuose, vandens gertuvę ir svarbiausia – gera nuotaiką. 

Visa informacija apie vaikų naktį muziejuje ir jos programą – čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS