Prasidėjo Vilniaus mažojo teatro festivalis „DramaFest“: šventėje susitiko kūrėjai ir žiūrovai | kl.lt

PRASIDĖJO VILNIAUS MAŽOJO TEATRO FESTIVALIS „DRAMAFEST“: ŠVENTĖJE SUSITIKO KŪRĖJAI IR ŽIŪROVAI

  • 0

Vasarišką birželio 15-osios vakarą į Vilniaus mažąjį teatrą susibūrę žiūrovai tapo spektaklių eskizų festivalio „DramaFest“ pradžios liudininkais ir dalyviais. Keturis vakarus trunkančio festivalio atidarymo metu žiūrovams pristatyti du iš aštuonių eskizų, gimusių karantino metu. 

Pasibaigus eskizų peržiūrai, Vilniaus mažojo teatro bendruomenė ir dalis svečių neskubėjo skirstytis – išsiilgę bendravimo, scenos ir teatro aplinkos, jie kviesti pasilikti diskusijoje su kūrėjais.

Džiaugėsi teatre nesustojusiu darbu

Pasidabinęs Vilniaus mažasis teatras džiugiai paskelbė „DramaFest“ pradžią. Per keturis vakarus trunkančią šventę bus parodyti net aštuoni profesionalūs eskizai, sukurti į metų pradžioje atvirą kvietimą atsiliepusių menininkų.

„DramaFest“ sveikinimo žodį tarusios projekto koordinatorė Aušra Ivanauskienė ir projekto meno vadovė Gabrielė Tuminaitė džiaugėsi, kad šis festivalis – kulminacija to, kuo Vilniaus mažasis teatras gyveno pastarąjį pusmetį ir įrodymas, kad pandemijos nulemto sąstingio metu, tarp keturių teatro sienų nuolatos virė kūryba, judesys ir gyvenimas. A. Ivanauskienė susirinkusiems priminė – net keturi iš aštuonių festivalio metu pristatomų eskizų dalyvauja konkursinėje programoje, o vienam, kurį festivaliui pasibaigus išrinks komisija, atsivers kelias tapti repertuariniu Vilniaus mažojo teatro spektakliu. 

Pirmojo vakaro metu žiūrovams parodytas Tado Montrimo režisuotas eskizas „Ein Elefant“ pagal Dovilės Zavedskaitės pjesę. Istorija, pasakojanti apie berniuką, gyvenantį dramblio draugijoje (kuo kūrinyje vadinama depresija), palietė šeimos, tarpusavio santykių, gyvenimo ir mirties, sutarimo ir nesusikalbėjimo temas.

P. Peleckio nuotr.

Antrasis žiūrovams pristatytas eskizas vakaro metu – režisierės G. Tuminaitės videodarbas „Kalno poza“ pagal Paulinos Eglės Pukytės pjesę. Neįprastą patirtį – teatro salėje stebėti spektaklio eskizą, rodomą dideliame ekrane – pasiūliusios režisierė G. Tuminaitė ir vaizdo režisierė Aneta Bublytė pristatė teatro ir kino meną sujungusio bandymo rezultatą.

Neįprastos formos eskizas „Kalno poza“ buvo aptartas ir vėliau vykusios diskusijos metu, kurioje dalyvavusi kūrybinė grupė pasidalijo mintimis, prisiminimais ir svarstymais. Videodarbas, artimai sujungęs teatrą ir kiną, buvo pavadintas sėkminga ir nuotaikinga avantiūra, į kurią kūrėjai, aktoriai ir visa komanda leidosi per daug negalvojusi ir su malonumu. Ši avantiūra buvo įvertinta žiūrovų, pavadinusių „Kalno pozą“ ne tik kokybišku ir maloniai stebinančiu videodarbu, bet net ir daug žadančiu žingsniu link kino ekranų.

Prieš akis – trys teatro kupini vakarai

Spektaklių eskizų festivalis „DramaFest“ toliau tęsiasi ir kviečia į Vilniaus mažąjį teatrą. Trečiadienį, birželio 16 d., žiūrovams pristatomas eskizas „Ką/stingas“ (dramatugas ir režisierius M. Vaitiekūnas) ir „Kadencija“ (dramaturgė T. Kavtaradze, režisierius A. Gornatkevičius).

Ketvirtadienį, birželio 17 d., lankytojai kviečiami į eskizus „Kaip jums patinka“ (pagal V. Šekspyrą, režisierė U. Bartoševičiūtė) ir „Nutikimai ekologinam ūky“ (dramaturgė M. Baranauskaitė, režisierė E. Kižaitė).

Penktadienį, birželio 18 d., festivalį uždarys eskizai „Saša, išnešk šiukšles“ (dramaturgė N. Vorozhbit, režisierius S. Zhyrkov) ir „Piteris Panas“ (pagal J. M. Barrie, režisierė A. Lunskytė-Yildiz).

GALERIJA

  • Prasidėjo Vilniaus mažojo teatro festivalis „DramaFest“: šventėje susitiko kūrėjai ir žiūrovai
  • Prasidėjo Vilniaus mažojo teatro festivalis „DramaFest“: šventėje susitiko kūrėjai ir žiūrovai
  • Prasidėjo Vilniaus mažojo teatro festivalis „DramaFest“: šventėje susitiko kūrėjai ir žiūrovai
  • Prasidėjo Vilniaus mažojo teatro festivalis „DramaFest“: šventėje susitiko kūrėjai ir žiūrovai
P. Peleckio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS