Raganiukės teatras surengė edukacines dirbtuves: vaikai įkūnijo personažus | kl.lt

RAGANIUKĖS TEATRAS SURENGĖ EDUKACINES DIRBTUVES: VAIKAI ĮKŪNIJO PERSONAŽUS

  • 0

Raganiukės teatras Vilniuje vykusiame kultūros ir meno festivalyje „Kultūros naktis“ surengė edukacines dirbtuves ir kvietė vaikus vaidinti scenoje.

Per edukacines dirbtuves vaikai išsirinko personažus iš pasakos „Raudonkepuraitė ir Vilkas“, piešė juos ir kūrė jų kostiumus.

Vaikų piešiniai, su jų pačių pieštais personažais, buvo iškabinti piešinių parodoje. Kūrybines dirbtuves vedė aktoriai, įkūnydami personažus: Raganiukę Niukę ir Vilką iš pasakos „Raudonkepuraitė ir Vilkas“.

Vilkas per visą renginį linksmino vaikus bei jų tėvelius.

Spektaklis „Raudonkepuraitė ir Vilkas“ yra rodomas Raganiukės teatre – jis interaktyvus ir tarsi žaidimas, kuriame į spektaklį įtraukiami žiūrovai. Šį, valandos trukmės spektaklį, parodėme ir Kultūros naktyje. Tad po edukacinių užsiėmimų vaikai buvo kviečiami ant pagrindinės Bernardinų sodo scenos ir turėjo galimybę vaidinti bei įkūnyti pasakos herojus padedant profesionaliems aktoriams. Vaikai savo akimis galėjo pamatyti, kaip yra kuriamas teatras ir scenoje pasirodyti su jų pačių kurtais kostiumais.

Renginyje tvyrojo puiki nuotaika, renginio dalyviai noriai jame dalyvavo, fotografavosi su Raganiuke Niuke, taip pat piešė ir sukūrė nuostabius kostiumus.

Sulaukta didelio tiek mažųjų, tiek suaugusiųjų susidomėjimo ir ovacijų. Šypsenų ir geros nuotaikos tikrai netrūko. Raganiukę Niukę vaikai priėmė kaip gyvą esybę, o ne kaip personažą, kas aktoriui yra išties labai svarbu ir parodo jo profesionalumą.

GALERIJA

  • Raganiukės teatras surengė edukacines dirbtuves: vaikai įkūnijo personažus
  • Raganiukės teatras surengė edukacines dirbtuves: vaikai įkūnijo personažus
Raganiukės teatro nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS