SEL koncertas Kalnų parke gali neįvykti: skelbia, kad nesumokėjo savivaldybei ir negavo leidimo | kl.lt

SEL KONCERTAS KALNŲ PARKE GALI NEĮVYKTI: SKELBIA, KAD NESUMOKĖJO SAVIVALDYBEI IR NEGAVO LEIDIMO

  • 2

SEL koncertas Vilniaus Kalnų parke gali ir neįvykti. Remigijaus Šimašiaus patarėjas Karolis Žukauskas socialiniame tinkle informavo, kad SEL komanda sostinės savivaldybei dar nesumokėjo 9 tūkst. eurų, todėl nėra gavusi leidimo koncertui.

„SEL'as bankrutuoja? Arba reikia patarimo.

Situacija tokia – ryt Kalnų parke turi vykti SEL koncertas. Su visu pasirengimu, scenos statymu ir ardymu Kalnų parkas bus užimtas tris dienas. Plius bus prekiaujama alkoholiu. Savivaldybės kolegos pagal tai paskaičiavo mokestį, ką SEL komanda turi sumokėti į Vilniaus biudžetą – apie 9000 eurų. Anksčiau panaši suma SEL koncertams nebuvo problema, dabar jie vis dar nėra sumokėję, todėl vis dar nėra gavę leidimo koncertui, nors scena jau šiandien statoma Kalnų parke.

Kolegos ką tik kalbėjo su SEL komandos atstove, jų versija – „Neturim tokių pinigų, negalim sumokėti“. Anksčiau galėdavo, dabar ne. Mums teigia, kad planuoja 6500 žiūrovų (bilieto kaina 35 eurai, vadinasi, čia jau virš 200k eurų pajamų), pasiklausinėjau rinkoje – kalbama, kad parduota jau daugiau bilietų.

Bet SEL komanda sako, kad neturi 9000 eurų, nesiūlo jokių sprendimų (sumokėsim po koncerto ar pan.), norėtų mažesnės rinkliavos (nors viskas remiasi Tarybos sprendimu, todėl čia nelabai yra erdvės žaisti turgaus derybas). Žodžiu, galvoja, kad tiesiog galima nesumokėti miestui ir nieko čia tie biurokratai prieš tokią žvaigždutę nepašokinės.

Bet mes pabandysim. Dabar rašinėjamės su kolegomis, ką daryti? Patarkit.

a) Neišduoti leidimo, nes rinkliava nesumokėta – ryt koncertas neįvyktų. Daug nuliūdusių sielų, bet kodėl kiti organizatoriai turi susimokėti, o kažkas sau gali prisitaikyti išimtį?

b) Išduoti leidimą negavus rinkliavos ir tokiu būdu apvogti visų vilniečių kišenę – miestas prarastų 9000 eurų teisėtų pajamų. Kad po koncerto galėtume šią sumą išsiieškoti – teisininkai sako, gali būti sudėtingas ir ilgas procesas.

c) Laukti iki koncerto pradžios ir tikėtis, kad SEL komanda baigs žaisti tai, ką įprastai žaidžia (čia vėlgi patikimos žinios iš pramogų rinkos), ir vos tik sumoka – išduoti leidimą.

d) Parašyti laišką į Paryžių.

 

 

Jei neleisim koncerto – SEL'as rėks, kad miestas uždraudė jo šou (o dar tuo pačiu metu vyksta „Sostinės dienos“, grynai juk norim proteguot savo renginį nuo konkurencinių koncertų). Jei leisim nemokėti – patys suprantat, kokia nesąmonė.

Ką daryti?

Jei yra skaitančių žurnalistų – imkit ir naudokite portaluose šią temą apie sunkią SEL'o finansinę situaciją. O jo gerbėjų iš anksto atsiprašau, jei koncertas neįvyks dėl to, kad miestui nebus sumokėta teisėta rinkliava. Bet, jei iš parduotuvės duonos kepalo nesusimokėję neišsinešit, kodėl miestas turėtų savo erdves nemokamai atiduoti komerciniams renginiams?“ – feisbuke rašo K. Žukauskas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

sessssss

Neisduoti leidimo ir nerinkti pinigu uz biletus jeigu koncertu organiztorius neturi pinigu i valstybes biudzeta. Tai gi ju problema, neturi ir neturi buti parduodama biletai. Pradziai turi sumoket rinkliava 9000 euru

Jonas

Sitam mulkiui savo dali gyvenamojo pastato reikes versti. Kiek tas kainuos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS