Valdovų rūmai sveikins mamas puokšte staigmenų | kl.lt

VALDOVŲ RŪMAI SVEIKINS MAMAS PUOKŠTE STAIGMENŲ

  • 0

Sveikindamas visas Lietuvos mamas artėjančios Motinos dienos proga, Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai 2018 m. gegužės 5 d., šeštadienį, kviečia jas su nepilnamečiais vaikais apsilankyti nemokamai, taip pat dalyvauti šventinėje edukacinėje programoje, kurioje jos galės pasijusti tikromis valdovėmis.

„Šią dieną kiekvienas vaikas nori savo mamai įteikti pačią gražiausią dovaną, o mes esame įsitikinę, kad geriausia dovana mamai yra tarpusavio ryšys ir kartu gerai praleistas laikas“, – teigia Valdovų rūmų muziejaus Ekskursijų ir edukacijos skyriaus vedėja Lirija Steponavičienė ir priduria, kad šią dieną iš anksto užsiregistravę lankytojai galės dalyvauti muziejaus kūrybinėse juvelyrikos dirbtuvėse ir savo brangiausiam žmogui pagaminti papuošalą, kuris leis pasijusti tikra valdove.

Geriausia dovana mamai yra tarpusavio ryšys ir kartu gerai praleistas laikas.

Šią dieną į Valdovų rūmus atvykusios mamos su nepilnamečiais vaikais galės įsigyti nemokamą suaugusio lankytojo bilietą ir apžiūrėti dvi nuolatines ekspozicijas, pristatančias unikalų archeologinį paveldą bei atspindinčias istorinės rezidencijos funkcijas. O šventinėje edukacinėje programoje galės dalyvauti tik iš anksto užsiregistravę ir edukacinius bilietus įsigiję lankytojai. 11.00 ir 13.00 val. rengiamų edukacinių užsiėmimų dalyviai ieškos Vilniaus rezidencijoje gyvenusių valdovų motinų atvaizdų ir bandys atskleisti už jų šydo besislepiančias garsiųjų valdovių gyvenimo istorijas, o vėliau kūrybinėse juvelyrikos dirbtuvėse gamins papuošalus, dekoruotus kamėjomis, juostelėmis, kaspinėliais ir karoliukais.

Pirmą gegužės sekmadienį minima Motinos diena yra valstybinė šventė, todėl Valdovų rūmų muziejus šią dieną mini anksčiau – gegužės 5 d., šeštadienį, o gegužės 6 d., sekmadienį, muziejus bus uždarytas.

Valdovų rūmų muziejus lankytojus priima kasdien, neveikia tik pirmadieniais ir valstybinių švenčių dienomis, išskyrus Vasario 16-ąją, Kovo 11-ąją ir Liepos 6-ąją. Antradieniais, trečiadieniais, penktadieniais ir šeštadieniais muziejus atviras nuo 10 iki 18 val., ketvirtadieniais – nuo 10 iki 20 val., sekmadieniais – nuo 10 iki 16 valandos. Bilietų kasos uždaromos likus vienai valandai iki darbo laiko pabaigos. Vasaros sezonu (nuo birželio 1 d.) muziejuje tradiciškai pailginamas darbo laikas ir jis lankytojams yra atviras visomis savaitės dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS