Vilniaus taryba pritaria idėjai pastatyti paminklą A. Smetonai, tačiau siekia būti įtraukta į konkurso komisiją | kl.lt

VILNIAUS TARYBA PRITARIA IDĖJAI PASTATYTI PAMINKLĄ A. SMETONAI, TAČIAU SIEKIA BŪTI ĮTRAUKTA Į KONKURSO KOMISIJĄ

  • 8

Trečiadienį Vilniaus miesto taryba priėmė rezoliuciją, kuria pritarė, kad Vilniuje atsirastų paminklas prezidentui Antanui Smetonai, tačiau paprašė Vyriausybės stabdyti pernai įvykusio konkurso rezultatų įgyvendinimą ir nesudaryti viešojo paslaugų pirkimo sutarties su konkurso laimėtoju.

Vilniaus miesto taryba siekia būti įtraukta į paminklo prezidentui A. Smetonai parinkimą ir aktyviai dalyvauti paminklo projekto konkurso komisijoje, sutarti dėl esminių principų ir sąlygų, sakoma pranešime.

Rezoliucijoje atkreipiamas dėmesys, kad į Kultūros ministerijos organizuoto projekto konkurso komisiją nebuvo įtraukti Vilniaus m. savivaldybės atstovai, o kūrėjų vertinimu konkursui paskirtas laikas buvo per trumpas. Be to, Vilniaus m. tarybos Švietimo ir kultūros reikalų komiteto ir Vilniaus m. tarybos Istorinės atminties komisijos išvadose minima, kad paminklui parinktas meninis ir architektūrinis sprendimas yra netinkami, nederinant paminklo statybų su miesto gyventojais bei savivaldybės atstovais.

Šiuo dokumentu miesto Taryba įsipareigoja per du mėnesius apsvarstyti ir pateikti Vyriausybei pasiūlymus dėl alternatyvių vietų paminklui prezidentui A. Smetonai pastatyti. Taip pat įpareigoja miesto savivaldybės administraciją dalyvauti paminklo projekto konkurso komisijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

GRETA SMETONOS...

Labai tiktų Vėtros paminklas. To, kuris kartu su Vokiečių naciais ėjo imti Maskvos. Būtų toks "įdomus" istorinis "didvyrių" ansamblis...

Lojantiems kiemsargiukams...

Ir tokie, savo Tėvynės išdavikai - didvyriai. Kai tikrų didvyrių nėra - reikia iš niekšų juos sukurti...

EILINĮ KARTĄ - TIK PASIJUOKIAU

Jeigu Smetona Lietuvos "didvyris", kuriam reikia paminklą statyti...Reiškiu didelę užuojautą. Tai žmogus, kuris į valdžią atėjo ginkluoto perversmo keliu. Ne Lietuvos piliečiai jį rinko. Ir...prasidėjus karui, kaip niekšelis, net nepasipriešinęs, pabėgo į Ameriką. Latvijos ir Estijos Prezidentai savo šalies, kritiniu momentu, nepaliko. Lietuvoje, kaip ir Ukrainoje iš NIEKŠŲ ir IŠDAVIKŲ daro didvyrius, o TIKRŲ didvyrių paminklus griauna....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS