Vilniuje prasideda Baltijos šalių studentų dainų šventė „Gaudeamus“ | kl.lt

VILNIUJE PRASIDEDA BALTIJOS ŠALIŲ STUDENTŲ DAINŲ ŠVENTĖ „GAUDEAMUS“

  • 0

Nuo penktadienio Vilniuje vyks studentų dainų ir šokių šventė „Gaudeamus“.

Maždaug 3 tūkst. Baltijos šalių studentų drebins Lietuvos sostinę chorinės muzikos, liaudiškų šokių ir pučiamųjų instrumentų orkestrų pasirodymais. Sekmadienį šventę vainikuos Didysis „Gaudeamus“ koncertas Kalnų parke, pranešė Lietuvos nacionalinis kultūros centras.

Devynioliktojo kas ketverius metus Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje rengiamo studentų festivalio šūkis – „Karta 3000!“.

Taip pabrėžiama, kad šventės dalyviai atstovauja pirmajai kartai studentų, gimusių ir užaugusių trečiąjį mūsų eros tūkstantmetį.

„Džiaugiamės, kad „Gaudeamus“ vėl grįžo į Lietuvą ir vėl suburs trijų Baltijos valstybių studentus. Muzika augina vienybės jausmą, kuris visada jungė mūsų šalis ir kuris ypač svarbus dabar, pasikeitusiame pasaulyje. Šis festivalis yra Baltijos šalių jaunimo stiprybės, susitelkimo ir veržlumo simbolis ir kartu priminimas, kad esame jėga, stiprus kumštis“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Šventiniai „Gaudeamus“ renginiai vyks Rotušės aikštėje, Šv. Jonų bažnyčioje, Kalnų parke. Juose dalyvaus per 1500 choristų, 900 šokėjų, 400 pučiamųjų ir liaudies instrumentų orkestrų muzikantų.

Šeštadienį Šv. Jonų bažnyčioje koncertuos pajėgiausi Baltijos šalių studentų chorai, o Rotušės aikštėje pasirodymą surengs 250 pučiamųjų instrumentų orkestrų muzikantų.

Sekmadienį studentų eitynės žygiuos iš Rotušės aikštės į Kalnų parką, kur vyks Didysis Baltijos šalių studentų koncertas.

Jame Baltijos šalių studentai išreikš paramą Ukrainai – atliks ukrainiečių liaudies dainą „Oi u luzy červona kalyna“ bei specialiai šiam festivaliui sukurtą Ramintos Naujanytės-Bjelle kūrinį „Ateinu“.

Pirmasis Baltijos šalių studentų dainų ir šokių festivalis „Gaudeamus“ įvyko 1956 metais Estijoje, Tartu mieste. Vėliau šventę imta rengti kas ketverius metus paeiliui Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS