Vilniuje prasideda trumpųjų filmų festivalis | kl.lt

VILNIUJE PRASIDEDA TRUMPŲJŲ FILMŲ FESTIVALIS

  • 0

Vilniuje trečiadienį prasideda penkioliktasis tarptautinis trumpųjų filmų festivalis.

Jis vyks aštuoniuose Lietuvos miestuose ir keturiose namų kino platformose.

„Festivalis šiemet pasiūlys ir meilės istorijų, ir šiurpu krečiančios realybės atspindžių, ir subtilios komedijos, ir nuotaikingos animacijos mažiausiems“, – teigia organizatoriai.

Lietuviškų filmų konkursinėje programoje varžysis dešimt darbų, žiūrovų patogumui jie suskirstyti į dvi nacionalines programas.

Tarptautinės konkursinės programos filmai suskirstyti pagal temas: „Scenos iš šeimyninio gyvenimo“ nagrinės šeimos ir artimųjų santykius, „Išsiilgę meilės“ atskleis įvairiausias meilės formas bei svarstys, ko gi reikia jai išsaugoti. Programa „Be išeičių, išskyrus vieną“ žiūrovo klaus, ar mes tikrai visuomet norime tas išeitis rasti, o „Pakeliui“ filmai paskleis vilties jausmą.

Festivalis šiemet pasiūlys ir meilės istorijų, ir šiurpu krečiančios realybės atspindžių, ir subtilios komedijos, ir nuotaikingos animacijos mažiausiems.

Programos „Dėmesio!“ pagrindinės žvaigždės bus buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas bei COVID-19, programos „Pavojingas ruožas“ filmus lydės grėsmės nuojauta.

Retrospektyvų gerbėjams sudaryta režisieriaus Lauryno Bareišos trumpųjų filmų programa.

Festivalio rengėjai pranešė šiemet išpildę seną svajonę – pristatyti komedijos filmų programą.

Vilniaus tarptautiniame trumpųjų filmų festivalyje taip pat svečiuosis festivalis „Kreivės“, pristatysiantis geriausius savo filmus LGBTQ+ temomis. Programa „Kai susitinka istorijos“ kvies naujomis akimis pažvelgti į migruojančių žmonių gyvenimus, o „Europos istorijos“ atskleis, kokios temos šiandien aktualiausios jaunajai žemyno kūrėjų kartai.

Vaikams siūloma programa „Animaciniai nuotykiai“.

Penktadienį Vilniuje ir Šiauliuose, o šeštadienį Klaipėdoje vyks vienas populiariausių festivalio renginių – „Kino naktis“. Septyniolikos filmų programa truks penkias valandas.

Vilniaus tarptautinis trumpųjų filmų festivalis vyks sausio 12–18 dienomis kino teatruose Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje, Ukmergėje, Gargžduose, Tauragėje ir „ŽMONĖS Cinema“, „GO3“, „Cgates“, „Skalvijos“ virtualiose namų kino platformose.

Vilniaus tarptautinis trumpųjų filmų festivalis yra vienas didžiausių tik trumpametražius filmus rodančių festivalių Baltijos šalyse.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS