Vilniuje – šiuolaikinio cirko, šokio bei muzikiniai spektakliai vaikams ir jaunimui | kl.lt

VILNIUJE – ŠIUOLAIKINIO CIRKO, ŠOKIO BEI MUZIKINIAI SPEKTAKLIAI VAIKAMS IR JAUNIMUI

Šeštadienį, sausio 13 dieną, prasidės savaitę truksiantis tarptautinis festivalis skirtas vaikų ir jaunimo auditorijai – KITOKS‘24! Menų spaustuvės organizuojamo festivalio programoje šiuolaikinio cirko bei muzikiniai spektakliai, kuriuos pristatys kūrėjai ne tik iš Lietuvos, bet ir Katalonijos, Prancūzijos bei Belgijos.

KITOKS’24 festivalio pradžioje, sausio 13 ir 14 dienomis bus galima išvysti – „Beatles for Babies“ – garsinį ir vizualinį pasirodymą, skirtą pačiai mažiausiai (0-3 metų) publikai. Šio pasirodymo metu vaikai ir suaugusieji galės mėgautis „The Beatles“ rafinuotomis dainų aranžuotėmis, kurias atliks profesionalūs muzikantai. Keturi judantys muzikantai (smuikininkas, saksofonistas, violončelininkas ir perkusistas) bei šokėja kvies mažylius ir jų šeimas sudalyvauti žaismingame, grupei „The Beatles“ atminti skirtame spektaklyje. Dalyvauti interaktyviame spektaklyje bus kviečiami tiek suaugusieji, tiek vaikai, o pasirodymo metu bus galima žaisti, laisvai judėti scenoje ir aplink ją bei bendrauti su atlikėjais. 

Organizatorių nuotr. 

„Mūsų tikslas publikai parodyti spektaklį/koncertą, kuris būtų nevaikiškas, pagarbus bei atliekamas šiuolaikine meno kalba. Muzikos garso lygis pasirodymo metu yra tinkamas mažyliams, tačiau atitinka ir koncertų suaugusiems autentiškumą“,- pasakoja pasirodymo kūrėjai iš Katalonijos „La petita malumaluga“.

 

 

Sausio 15 ir 16 dienomis Menų spaustuvėje taip pat bus galima išvysti katalonų cirko trupės „Rauxa“ darbą – „The Paper Theatre“, kuris skirtas 4-12 metų vaikams. Katalonų trupė „Rauxa“ susikūrė 2018 metais, vedami novatoriškos idėjos sujungti lėlių teatrą su unikalia fizine kalba bei perteikti savo tragikomišką ir poetišką gyvenimo viziją.

„The Paper Theatre“ pasirodymo personažas susirinkusią publiką nukels į savo paslaptingą visatą. Šiame spektaklyje pasitelkiama novatoriška lėlių teatro, objektų manipuliacijos, klounados ir fizinio teatro technika bei vaizduotės galia. „Apsiginklavęs popieriumi ir žirklėmis, spektaklio personažas kurs likimo palydovus, kurie palengvins jo vienatvės svorį. Neįtikėtini žygdarbiai, vaizduotė ir poezija“,– pasakojo trupės „Rauxa“ nariai.

 

 

Sausio 16 ir 17 dienomis taip pat bus galima išvysti ir prancūzų pantomimos spektaklį „BAKÉKÉ”, skirtą 7-12 metų vaikams. Šį spektaklį pristatys Fabrizio Rosselli, kuris padirbęs picų šefu ir paštininku, būdamas 26-erių atrado žongliravimo džiaugsmą ir atsidavė šiai aistrai. Tobulinęs savo techniką Fabrizio mokėsi cirko mokyklose Madride, Turine bei Tulūzoje, keliavo po Europą ir pelnė tarptautinį pripažinimą. Vilniuje, Menų spaustuvės erdvėse bus pristatomas Fabrizio Rosselli darbas „BAKÉKÉ”. 

Organizatorių nuotr. 

„Savo laisvalaikyje, karjeroje, sporte ir net žaidžiant žaidimus mes labiausiai norime nugalėti. Tačiau kas nutinka, kai vietoj laimėjimo mus aplanko nesėkmė? Mes nusiviliame, jaučiamės prislėgti, laikome save nekompetentingais ir beverčiais. Apima neaiškus niūrumas ir depresija, prisiimame nevykėlio vaidmenį. Visgi, gyvenime nesėkmės yra neišvengiamos. Užuot kaltinus save, reikia priimti savo nesėkmę ir pasimokyti iš įgytos patirties, paverčiant pralaimėjimą kažkuo teigiamu. Šiame pasirodyme ponas Bakéké paverčia savo nesėkmes žaidimais. Kibirėliai tampa pramogų ir išradimų objektais, atveriantys duris naujam tikslui, kylančiam iš pralaimėjimo. Susidūrus su neįmanomu, jo ambicijos verčia jį stoti į akistatą su savo ribomis ir užsispyrimu”, - apie pasirodymą pasakoja Fabrizio.

 

 

Sausio 18 dieną į Vilnių sugrįš ir kitame Menų spaustuvės festivalyje SPOT besisvečiavę belgų kompanija „Be Flat“, kurie šįkart pristatys 8-12 metų auditorijai skirtą darbą „Double You“.

„Tai socialinis eksperimentas apie ribas ir tapatybę. Tai du pasirodymai, vykstantys vienu metu, persipynę vienas su kitu. Penki įvairialypiai artistai dalijasi dvi scenas, kurias skiria viena siena. Cirko pasirodymas, kuriame nuolat besikabinėjama prie ribų, siūlys kiekvienam žiūrovui unikalią patirtį. Kai kiekvienas gali būti būgnininku, kiekvienas gali būti akrobatu, kai visi yra laukiami. Ar esi pasirengęs įveikti savo „baimę praleisti“ (angl. FOMO – fear of missing out)?“ – pasakojo „Be Flat“.

Festivalio KITOKS’24 paskutinę, sausio 20, dieną, bus galima išvysti ir prancūzų darbą „The fabulous tale of BasarKus“ – tai virtuoziškas žaismingas duetas, kuriame susilieja cirkas ir šokis. Markusui puikiai sekasi žongliruoti, o Basilis – talentingas akrobatas. Šioje istorijoje pagrindinis dėmesys skiriamas tapatybės ieškojimui ir hibridiškumo sampratai. Kur mano kūnas prasideda ir kur baigiasi? Kas dar yra manyje be manęs? Daugybė klausimų sudaro pagrindą šiai odei link savęs pažinimo, kurią rekomenduojama išvysti 4-9 metų festivalio auditorijai!

Būtent paskutinę festivalio dieną, 6–9 metų vaikai atkeliaujantys į „The fabulous tale of BasarKus“ pasirodymą turi galimybę ir nemokamai sudalyvauti šiuolaikinio cirko dirbtuvėse, kurias ves Džiugas Kunsmanas.

Dar daugiau festivalio veiklų – menuspaustuve.lt

GALERIJA

  • Vilniuje – šiuolaikinio cirko, šokio bei muzikiniai spektakliai vaikams ir jaunimui
  • Vilniuje – šiuolaikinio cirko, šokio bei muzikiniai spektakliai vaikams ir jaunimui
  • Vilniuje – šiuolaikinio cirko, šokio bei muzikiniai spektakliai vaikams ir jaunimui
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS