Vilniuje – V. Kumžos personalinė paroda „Permainingas būvis“ | kl.lt

VILNIUJE – V. KUMŽOS PERSONALINĖ PARODA „PERMAININGAS BŪVIS“

  • 0

Birželio 15 d. – liepos 10 d. „Prospekto“ galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius) veiks Vytauto Kumžos personalinė paroda „Permainingas būvis“.

Šioje personalinėje parodoje V. Kumža pristato naujausius fotografinius kūrinius, kuriuos erdvėje jungia su panašios logikos skulptūriniais objektais. Susidomėjęs aplinkos materialumu, iš kur kyla mūsų pažintinė patirtis, menininkas pasitelkia skirtingus gamybos procesus, sunaikindamas, pašalindamas ar rekombinuodamas suteikia galimybę atsirasti alternatyvai.

V. Kumžos kūryboje dažnai užfiksuojama ir sustiprinama absurdo ar keistumo jausmas nestabiliais, iliuziniais ir kartais apgaulingais kasdienio gyvenimo momentais. Pagrindinis dėmesys skiriamas ne žmonėms, o jų paliekamiems pėdsakams ir kokią prasmę tai turi.

Kūriniai gali būti matomi kaip priežasčių ir padarinių tyrinėjimas, ar skirtingų būdų, kuriuose paprasti gestai gali pakeisti objekto poziciją bei tam turėti svarbių pasekmių. V. Kumža naudoja įvairių priemonių arsenalą, kad transformuotų giliai rezonuojančius prasmės nešėjus. Pasitelkdamas medžiagų įvairovę – fotografijos, stiklas, epoksidas, plaukai, veidrodis ar spalvos filtras – menininkas kuria keisto rezonanso aplinką, apsvarstymų erdvę, kuri sutrikdo kasdienių daiktų santykius.

Ši paroda primena fotosintezės procesą, tarsi šiltnamio erdvę. Ji tampa ekosistema, siūlanti permąstyti įsitikinimus ar atsisakyti išankstinių nuostatų.

GALERIJA

  • Vilniuje – V. Kumžos personalinė paroda „Permainingas būvis“
  • Vilniuje – V. Kumžos personalinė paroda „Permainingas būvis“
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS