Virtualus poezijos festivalis apjungs visus pasaulio kontinentus | kl.lt

VIRTUALUS POEZIJOS FESTIVALIS APJUNGS VISUS PASAULIO KONTINENTUS

  • 0

Poezijos tiltai – tai pirmasis tarptautinis virtualus poezijos festivalis. Socialiniuose tinkluose Facebook ir YouTube sukurtoje festivalio paskyroje, bus galima pamatyti ir išgirsti poetus iš visų žemynų, 23 įvairių valstybių. Tarp jų ir Lietuvos autorius, kuriančius įvairiomis kalbomis.


 

 

Festivalio iniciatoriai Lenkijos institutas Vilniuje, asociacija „Slinktys”, „Naujasis Vilniaus avangardas“ (Nowa Awangarda Wileńska). Festivalio tikslas – karantino sąlygomis užtikrinti poezijos gerbėjams nuolatinį ir gyvą kontaktą su kūrėjais. Prie festivalio organizatorių prisijungus pasaulyje veikiantiems užsienio šalių institutams ir kitiems užsienio partneriams, pvz. leidybos konsorciumui Sial Pigmalión, pavyko per trumpą laiką pakviesti dalyvauti festivalyje per daugiau šimto kūrėjų iš 23 šalių.

Bene stipriausiai reprezentuojama Lietuva ir Lenkija. Jas atstovauja skirtingų kartų dalyviai iš visų abiejų šalių regionų ir didesnių miestų. Festivalio organizatoriai džiaugiasi, kad pavyko pakviesti jame dalyvauti nemažai Lietuvos poetų, kuriančių skirtingomis kalbomis, taip suteikiant proga vieniems kitus geriau pažinti.

Poetai pristato savo kūrinių vaizdo įrašus, o eilėraščių vertimai į lenkų ir lietuvių kalbą pateikiami ekrane.

Festivalis vyks gegužės 31 – birželio 7 dienomis. Jo atidarymo ir uždarymo renginiai, atsižvelgiant į karantino švelninimo sąlygas, vyks iš dalies virtualioje verdvėje, t.y. autoriams susirinkus gyvai, skaitymai bus tiesiogiai transliuojami į minėtus socialinius tinklus.

Festivalis prasidės gegužės 31 d. 15 val. Vilniuje, ant Užupio tilto. Atidarymo metu nuskambės specialiai festivaliui sukurtas himnas bei įvairių tautų poetų, gyvenusių ir kūrusių Vilniuje, eilėraščiai, skirti mūsų šalies sostinei.

Festivalio koordinatoriai Dominika Olicka, Romualdas Ławrynowiczius ir Juozas Žitkauskas.

Organizatoriai: Asociacija „Slinktys“, „Naujasis Vilniaus avangardas“ (Nowa Awangarda Wileńska) ir Lenkijos institutas Vilniuje. Festivalis rengiamas kaip vienas iš EUNIC (Europos Sąjungos nacionalinių kultūros institutų) Lietuvos tinkle projektų.

Partneriai: Lietuvos rašytojų sąjunga, Respublikinė lenkų rašytojų draugija ir grupo editorial Sial Pigmalión.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS