Architektūrinį ministerijų miestelio konkursą organizuos Architektų sąjunga | kl.lt

ARCHITEKTŪRINĮ MINISTERIJŲ MIESTELIO KONKURSĄ ORGANIZUOS ARCHITEKTŲ SĄJUNGA

  • 2

Būsimo ministerijų miestelio Vilniuje, Goštauto gatvėje, architektūrinį konkursą organizuos Lietuvos architektų sąjunga, laimėjusi Turto banko skelbtą atranką, pirmadienį pranešė Turto bankas.

64,7 tūkst. eurų vertės sutartį su Lietuvos architektų sąjunga Turto bankas ketina pasirašyti artimiausiu metu.  

Planuojama, kad kvartalo architektūrinis konkursas bus paskelbtas liepą. Jo laimėtojas pateiks viziją, kaip turėtų atrodyti  būsimas kompleksas. 

Kvartalo rekonstrukcija yra suskirstyta į šešis etapus, visą projektą ketinama baigti įgyvendinti 2028-aisiais. Siekiant paspartinti darbus ir finansuoti būsimus etapus, jau rengiami pirmojo etapo – pastato A. Goštauto gatvės 11 – kapitalinio  remonto projektiniai pasiūlymai, juos iki balandžio pabaigos už 80 tūkst. eurų rengia įmonė „Do Architects“.

Pasak Turto banko, čia 2025 metų pirmąjį ketvirtį turėtų persikelti trys ministerijos – Sveikatos apsaugos, Žemės ūkio ir Susiekimo. Perkėlus ministerijas ir pardavus jų dabartines patalpas būtų užtikrintas finansavimas tolesniam projekto vystymui. Preliminari pirmojo etapo vertė siekia apie 16 mln. eurų. 

Apie 170 mln. eurų vertės administracinio kvartalo A. Goštauto gatvėje pertvarką ketinama baigti 2028-aisiais.

Kvartale taip pat turėtų įsikurti Finansų, Aplinkos, Ekonomikos ir inovacijų, Energetikos, Teisingumo bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, taip pat dalis kitų įstaigų.

GALERIJA

  • Architektūrinį ministerijų miestelio konkursą organizuos Architektų sąjunga
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nebetikiu

Vel juoda pastatys?

Klpd.

Visai nebūtinas ir nereikalingas dabar, veiksmas. Kokia infliacija? O kur ritasi pasaulis? Ir tokiu metu, mūsų valdžiagalviai užsimanė naujų ministerijų ir kitų didesnių patogumų valdžiai? Kiek kainuos? Šimtus milijonų! O senieji pastatai ir sklypai bus kur padėti? Į tą man juokingą ,,turto banką", kuris arba juos laikys kol sugrius, arba parduos nežinia kam ir nežinia už kiek. Ir nežinia kur padės pinigus..:D) Kaip sakoma, eilinė ,,maklė". Įdomu Rokas Masiulis ar kokie garbaravičiai ten dalyvauja?:D)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS