Bėgimas pagerbs šiais metais mirusius Lietuvos karius | kl.lt

BĖGIMAS PAGERBS ŠIAIS METAIS MIRUSIUS LIETUVOS KARIUS

  • 0

Lapkričio 28 d., šeštadienį, Vingio parke Vilniuje įvyks bėgimas "In Memoriam", skirtas šiais metais mirusiems Lietuvos kariams atminti ir pagerbti. Visos bėgimo metu suaukotos lėšos bus skirtos 2015 m. mirusių Lietuvos karių šeimoms paremti. Bėgimą organizuoja Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės karininkų šeimų moterų Vilniaus draugija kartu su Lietuvos kariuomene.

„Toks bėgimas kaip šis Lietuvoje organizuojamas pirmą kartą. Manome, kad visi, kurie bėgs šiame bėgime yra Lietuvos patriotai. Šis bėgimas nėra tipinis, tai nėra varžybos, kurių metu būtų fiksuojamas laikas ir nugalėtojams skiriami prizai. Tikimės, kad jis suvienys karius ir civilius. Renginio tikslas - pagerbti šiais metais mirusius karius už jų tarnybą, nuopelnus tarnaujant tėvynei ir tuo pačiu padėti šių karių šeimoms,“ – sako renginio organizatorės Birutietės.

Birutietės (tai organizacija vienijanti Lietuvos karininkų žmonas ir dukteris) primena, kad šiais metais „Danske Bank Vilniaus maratonas" metu mirė Karaliaus Mindaugo bataliono štabo viršininkas mjr. Vytautas Burokas ir kiti Lietuvos kariai: Valentinas Bertulis iš Karinių jūrų pajėgų, Jonas Janavičius iš Lietuvos kariuomenės mokyklos, Danguolė Konstantinaviečienė iš Artilerijos bataliono, Egidijus Paliukas iš Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės ir Sandra Urbonavičienė iš Karo medicinos tarnybos.

Į bėgimą aktyviai registruojasi ne tik Lietuvos, bet ir NATO sąjungininkų kariai, šiuo metu esantys Lietuvoje, taip pat bet bėgioti mėgstantys civiliai – mėgėjai ir profesionalai. Bėgikai galės rinktis tarp trijų distancijų: 1, 3 ar 6 km. Renginio metu budės karo policija, karo medikai, dalyvių ir žiūrovų saugumu padės rūpintis jaunieji šauliai, bus išskleistos lauko virtuvės, surengta karinės technikos ir ginkluotės paroda, organizatoriai vaišins arbata ir pyragais. o aukoti karių šeimoms bus galima viso renginio metu.

BĖGIMO PROGRAMA

2015 m. lapkričio 28 d.

Nuo 10.30 val. iki 11.45 val. Dalyvių registracija (Vingio parke, prie estrados)

12.00 val. Bėgimo dalyvių pasveikinimas

12.15 val.  1 km, 3 km, ir 6 km startas

13.30 val. Bėgimo uždarymas. Vaišinimasis arbata ir pyragais.

Viso renginio metu bus ginkluotės ir karinės technikos paroda.

Registracija į bėgimą: birutietes.vilnius@gmail.com 

Registracijos mokestis – Jūsų parama kario šeimai (gavėjas: Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės karininkų šeimų moterų draugija, sąskaitos Nr. LT77 7300 0100 8309 9831, paskirtis – “parama kario šeimai”). Aukoti karių šeimoms grynaisiais pinigais bus galima ir renginio metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS