Biurai sostinėje pritaikyti ukrainiečių karo pabėgėlių apgyvendinimui | kl.lt

BIURAI SOSTINĖJE PRITAIKYTI UKRAINIEČIŲ KARO PABĖGĖLIŲ APGYVENDINIMUI

  • 0

Iki šiol stovėjusius nenaudojamus beveik 900 kv. m biurus Buivydiškių gatvėje Vilniaus savivaldybė skyrė ukrainiečių apgyvendinimui. Iš viso šiose patalpose galės apsigyventi iki 80 žmonių, šiuo metu jau įsikūrė 15: jauniausiai gyventojai – pusantrų metų, vyriausiai – apie 80 m., sakoma Vilniaus m. savivaldybės pranešime.

„Į Vilnių prieglobsčio kasdien atvyksta po porą šimtų karo pabėgėlių, tad, karui tebesitęsiant, jau ima trūkti vilniečių siūlomų būstų. Nusprendėme pritaikyti nenaudojamas biurų patalpas ir jas pavertėme tinkamomis gyventi, o susivienijusi stipri vilniečių bendruomenė labai daug prisideda, remdama būtiniausiais daiktais, įranga“, – sako Vilniaus vicemeras Tomas Gulbinas.

Patalpose apgyvendinama labiausiai socialiai pažeidžiama grupė – moterys su vaikais. Čia jau įsikūrusios ukrainietės atvyko iš Pabėgėlių registracijos centro, viešbučių, nusprendusių nutraukti paramą, taip pat iš šeimų, kurios nusprendė nebeteikti paramos.

Socialiniuose tinkluose paskelbus žinutę apie reikalingą paramą, iškart sulaukta per 400 savanorių, pasiūliusių savo pagalbą. Per porą dienų žmonės pasirūpino beveik visais gyvenimo pradžiai reikalingiausiais daiktais – nuo maisto iki buitinės technikos, žaislų ir drabužių vaikams. Viena vilnietė atvyko su didžiuliu puodu barščių ir visus gardžiai pamaitino.

Naujakurių patogumui Vilniaus savivaldybė patalpose įrenginėja dušus ir virtuvę. Kadangi patalpose apsigyvens ir mokyklinio amžiaus vaikai, šiuo metu labai reikia tik interneto.

Ukrainiečių apgyvendinimui taip pat ruošiami kiti dideli butai Šopeno gatvėje. Planuojama, kad juose bus galima įkurdinti nuo keliasdešimt iki 100 žmonių.

Gairės: karo pabėgėliai, Apgyvendinimas, biurai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS