COVID-19 iššūkiai Vilniuje: grįžusiųjų iš užsienio saviizoliacija tikrinama ir su dronais | kl.lt

COVID-19 IŠŠŪKIAI VILNIUJE: GRĮŽUSIŲJŲ IŠ UŽSIENIO SAVIIZOLIACIJA TIKRINAMA IR SU DRONAIS

  • 2

Kovai su koronaviruso pandemija Vilnius toliau tvirtina barikadas, kurias šiandien sustiprins ir tęsiama vakcinacija, ir Vilniaus miesto klinikinei ligoninei savivaldybės nupirktos reanimacijos skyriams skirtos lovos. Viešosios tvarkos skyrius tuo pat metu pradėjo vykdyti grįžusiųjų iš užsienio saviizoliacijos kontrolę.

Saviizoliacijos kontrolė

Lietuvoje vėl leidžiantis lėktuvams iš Jungtinės Karalystės ir kitų COVID-19 ligos paveiktų užsienio valstybių, savivaldybė nuosekliai tikrins, kaip vilniečiai laikosi reikalavimo 10 dienų praleisti izoliacijoje (jei neatliekamas tyrimas dėl COVID-19). Pažeidusiems reikalavimus gresia nuo 250 iki 1500 eurų bauda, jau pradėtos vykdyti ir telefoninės, ir fizinės patikros. 

„Mūsų tikslas – užtikrinti, kad parvykusiojo užsikrėtimo atveju virusas nepasklistų. Ir tam naudosime patį įvairiausią priemonių arsenalą – nuo laiško su svarbiausiomis saviizoliacijos taisyklėmis iki dronų, kuriais tikrinsime žmonių buvimo vietą“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Adomas Bužinskas.

Mūsų tikslas – užtikrinti, kad parvykusiojo užsikrėtimo atveju virusas nepasklistų.

Parvykėliai sulauks ir skambučių, ir pareigūnų vizitų, kaip ir pirmojo karantino metu gyventojų bus prašoma prieiti prie lango, o esant reikalui patikrai bus keliamas ir dronas. Nors saviizoliacijos periodu yra numatyta galimybė išeiti iš namų pasivaikščioti (išskyrus asmenis, atvykusius iš Jungtinės Karalystės), draudžiama nutolti toliau nei 1 km nuo izoliavimo vietos ir lankytis žmonių susibūrimo vietose, taigi – ir parduotuvėse. Įstatyme numatyta ir daugiau išimčių, kurioms leidimus reikia gauti iš NVSC: mirus artimiesiems, suplanavus savo vestuves, vykstant į medicinos įstaigas ar mobiliuosius punktus ir pan. Nustačius nusižengimus šiai tvarkai, bus sprendžiama dėl teisenos pradėjimo.

Neturint sąlygų tinkamai izoliuotis, galima kreiptis dėl patalpų skyrimo į savivaldybę telefonu 1664 arba 8612 150 92.

Vakcinavimas

Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje (VMKL) šiandien ir rytoj bus tęsiamas vakcinavimas. Pirmajame etape gruodžio pabaigoje, pagal Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintą prioritetų tvarką, paskiepijus 390 įvairaus rango personalo, dirbančio koronaviruso skyriuose, šįkart per dvi dienas skiepų nuo COVID-19 sulauks apie 450 žmonių. Kartu su maždaug 400 COVID-19 jau persirgusių darbuotojų saugiais artimiausiu metu bus galima laikyti apie 1300 VMKL komandos narių.

Tarp skiepijamųjų – ne tik VMKL, bet ir Mykolo Marcinkevičiaus ligoninės medicinos personalas. Skiepai numatyti ir kitų įstaigų medikams, kurie sutiko įsidarbinti VMKL pastarosiomis savaitėmis, kai koronavirusui deleguotuose skyriuose itin trūko personalo. Skiepais bus apsaugoti ir nekvalifikuoti savanoriai, tuo pačiu sunkiu laikotarpiu sutikę tapti papildomomis šios ligoninės „rankomis ir kojomis“.

Kitą savaitę bus pradėti skiepyti mobiliuose punktuose ir su karščiuojančiais gyventojais plušantys darbuotojai, tai pat palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninių pacientai ir darbuotojai bei socialinės globos įstaigų darbuotojai ir gyventojai, socialines paslaugas namuose teikiantieji.

Medicinos įranga

Abiejuose VMKL padaliniuose, Antakalnio g. 124 ir Antakalnio g. 57, šiandien jau montuojamos naujos, reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriams skirtos funkcinės lovos. Jos numatytos ne naujoms COVID-19 vietoms sukurti, o patogesnėmis pakeisti senas, nudėvėtas ir iš kitų ligoninių pasiskolintas lovas. Padaliniai gaus po šešias elektrinio valdymo, keturių dalių funkcines lovas. Vienos jų vertė – 2000 eurų.

VMKL pastaraisiais mėnesiais pertvarkius struktūrą, savivaldybei užtikrinus papildomo deguonies linijų įvedimą, koronaviruso gydymui ligoninėje deleguotos iš viso 306 vadinamojo aktyvaus gydymo vietos, yra 12 vietų reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose.

GALERIJA

  • COVID-19 iššūkiai Vilniuje: grįžusiųjų iš užsienio saviizoliacija tikrinama ir su dronais
  • COVID-19 iššūkiai Vilniuje: grįžusiųjų iš užsienio saviizoliacija tikrinama ir su dronais
  • COVID-19 iššūkiai Vilniuje: grįžusiųjų iš užsienio saviizoliacija tikrinama ir su dronais
  • COVID-19 iššūkiai Vilniuje: grįžusiųjų iš užsienio saviizoliacija tikrinama ir su dronais
  • COVID-19 iššūkiai Vilniuje: grįžusiųjų iš užsienio saviizoliacija tikrinama ir su dronais
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

TAIGIS

AR NEBŪTŲ PAPRASČIAU IR PIGIAU SU APYKOJE???

eskvrrnu

Griežtas karantinas, bet nelabai jei labai nori kažką kito daryt. Klausimas ar drono operatorius turės visus leidimus būti arčiau kaip 50m nuo pastatų ar uniforma nuo to atleidžia?, Apkritai, jei žmogus negali atsidaryti lango ir pašnekėti su pareigūnais, sakyčiau kažkas įtaraus.. Realios paskirties mažai bus, nakty visiškai nesimato, vėjuota diena pavojinga, lietinga diena vėl nepatartina naudoti. Suprantu tam tikrose situacijose policijai dronai gali būti be galo naudingi, tačiau šiuo atvėju vadinu tai mokesčių švaistymu, jei dronai bus pirkti stebėjimui su terminėm kamerom tai viskas gerai bus daug kur panaudota, bet jei perkami kinematografijos apartai... Kažkas įtaraus...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS