COVID-19 nustatytas jokių simptomų nejutusiam „Rimi“ darbuotojui | kl.lt

COVID-19 NUSTATYTAS JOKIŲ SIMPTOMŲ NEJUTUSIAM „RIMI“ DARBUOTOJUI

  • 15

Penktadienį ryte gavus tyrimo rezultatus, koronavirusas patvirtintas vienam iš sostinėje, Žirmūnuose, esančioje „Rimi“ veikiančios centrinės virtuvės darbuotojui. Jis jokių infekcijos simptomų nejautė nei prieš tyrimą, nei jaučia dabar – testą pasidarė, pasinaudojęs Sveikatos apsaugos ministerijos suteikta galimybe pasitikrinti prekybos centrų darbuotojams, sakoma „Rimi“ prekybos centro pranešime.

„Rimi“ išplatino kvietimą atlikti testą ir nuolat primena darbuotojams apie šią galimybę. Nustačius COVID-19 bei visą pandemijos laikotarpį bendrovė glaudžiai bendradarbiauja su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru, savivaldos ir kitomis institucijomis.

Darbuotojas, kuriam patvirtintas COVID-19, baigė savo darbo pamainą prieš savaitę ir nuo praėjusio penktadienio darbe, t.y. centrinėje virtuvėje, nesilankė, teigiama pranešime. Tik gavus žinią apie susirgusį darbuotoją, „Rimi Lietuva“ uždarė centrinę virtuvę Žirmūnuose ir pradėjo visų patalpų dezinfekciją. Taip pat penktadienio naktį bus dezinfekuotas visas ten pat esantis „Rimi“ prekybos centras. Jau nustatyti artimai su susirgusiuoju bendravę virtuvės darbuotojai – jie, kaip reikalauja taisyklės, saviizoliuosis 14 dienų, sakoma pranešime.

Lietuvoje per parą patvirtinta 12 naujų koronaviruso atvejų, bendras skaičius išaugo iki 1523, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Šiuo metu koronavirusu vis dar serga 498 žmonės, o 965 laikomi pasveikusiais.

Izoliacijoje šiuo metu yra 260 asmenų.

Iki penktadienio ryto nuo koronaviruso mirė 54 žmonės. Šiandien pranešta dar apie dvi mirtis: viena dėl koronaviruso, dėl kitos aiškinamasi.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Bus natūrali atranka

Kas ištvers ir nesusirgs bei nenumirs, tas gyvens, kiek skirta. O kas neištvers, tai... ką jau padarysi?

meile

baisiausias baubas,ne CORONA, o PRASKOLINTA LIETUVA,statem,statem ir pastatem,kodel tylima kiek jau prasiskolinom

Kaunietis

Taip taip,jau prasideda besimptomis,jau trečioji banga... Gal jau užtenka tuos burbulus pūsti,gal jau galima būtų grįžti į normalų gyvenimą?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS