Danijos kronprincesė: Lietuvą ir Daniją sieja stiprus ryšys ir abipusė pagarba | kl.lt

DANIJOS KRONPRINCESĖ: LIETUVĄ IR DANIJĄ SIEJA STIPRUS RYŠYS IR ABIPUSĖ PAGARBA

Sostinėje viešinti Danijos kronprincesė Mary sako, kad Lietuvą ir Daniją sieja stiprus ryšys ir abipusė pagarba, tai yra pamatas ateities santykių plėtojimui, siekiant kartu pasitikti bendrus iššūkius.

„Kartu minėti mūsų šalių diplomatinių santykių šimtmetį yra kažkas unikalaus ir suteikia mums pamatą kartu glaudžiai bendradarbiauti ir ateityje, pasitinkant bendrus iššūkius“, – penktadienį Vilniaus universiteto Didžiajame kieme žurnalistams sakė Danijos sosto įpėdinio sutuoktinė.

„Manau, kad svarbu suprasti, jog mūsų šalių santykiai nėra paviršutiniški – tai, jog jaučiame šilumą ir geranoriškumą visur, kur benuvažiuojame, pabrėžia, kad mus sieja stiprus ryšys ir abipusė pagarba“, – pridūrė ji.

Manau, kad svarbu suprasti, jog mūsų šalių santykiai nėra paviršutiniški – tai, jog jaučiame šilumą ir geranoriškumą.

Kronprincesė tikisi, kad Lietuvos ir Danijos santykiai ir toliau plėtosis.

„Mūsų santykiai yra ypač tvirti, statyti per šimtą metų, tad manau, kad per artimiausią šimtmetį šie santykiai ir toliau žydės, augs bei plėtosis įvairiomis formomis. Mes esame kartu ir vieningai pasitinkame daugumą bendrų iššūkių“, – kalbėjo kronprincesė Mary.

Vienais iš tokių iššūkių ji įvardino klimato kaitą bei migraciją.

Kartu su kronprincese atvykęs Danijos vystomojo bendradarbiavimo ir bendradarbiavimo su Šiaurės šalimis ministras Flemingas Mioleris Mortensenas teigė, kad Danija pasiruošusi pasidalinti patirtimi dėl migrantų integracijos.

„Žinoma, kad išorinės ES sienos turi būti apsaugotos. Mes būsime šalia ir padėsime, tačiau kalbant apie migrantų integraciją – daug šalių susiduria su integracijos problemomis, bet mes pasistengsime pasidalinti savo patirtimi su Lietuva“, – teigė F. M. Mortensenas.

Kronprincesės Mary vizitas skirtas paminėti Lietuvos ir Danijos diplomatinių santykių šimtmetį. Anot viešnios, Vilnius yra labai gražus miestas ir jai malonu čia būti – tai antras jos vizitas Lietuvos sostinėje.

GALERIJA

  • Danijos kronprincesė: Lietuvą ir Daniją sieja stiprus ryšys ir abipusė pagarba
  • Danijos kronprincesė: Lietuvą ir Daniją sieja stiprus ryšys ir abipusė pagarba
  • Danijos kronprincesė: Lietuvą ir Daniją sieja stiprus ryšys ir abipusė pagarba
VU nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS