Dėmesinga plaukų priežiūra šaltuoju metų laiku | kl.lt

DĖMESINGA PLAUKŲ PRIEŽIŪRA ŠALTUOJU METŲ LAIKU

  • 0

Jau įprasta veido kosmetiką rinktis atsižvelgiant į sezoniškumą, tačiau dažnai pamirštama, kad skirtingos oro sąlygos kelia įvairių iššūkių ne tik odai, bet ir plaukams.

Žiemą plaukus labiausiai alina sausas patalpų oras, šaltis bei staigūs temperatūrų skirtumai. Šie veiksniai sąlygoja ir dažniausiai pastebimas problemas – stiprų elektrinimąsi bei plaukų išsausėjimą. Plaukai gali išlikti sveiki, elastingi ir lengvai formuojami ir šaltuoju metų laiku, jei tik jų priežiūrai pasirinksite tinkamas priemones.

Plaukų drėkinimas žiemos metu tampa dar aktualesnis

Plaukų išsausėjimas yra gana dažna plaukų problema, kuri tampa ypač opi šaltuoju metų laiku. Plaukai netenka drėgmės dėl keleto nepalankių priežasčių. Šildymo sezono metu ženkliai išsausėja patalpų oras, o lauke plaukų drėgmę ištraukia šaltis. Dėl šių aplinkybių drėgmę praradę plaukai ima silpti, skilinėti ir lūžinėti. Nelaukite, kol plaukai praras gyvybingumą – per visą šaltąjį sezoną skirkite jiems ypatingą dėmesį. Gražių plaukų specialistai iš ATWINS rekomenduoja žiemą rinktis drėkinantį poveikį turinčias kasdienės plaukų priežiūros priemones ir būtinai nepamiršti naudoti kitus, intensyviai drėkinančius produktus – kaukes, kondicionierius, kremus bei fluidus.

Gamintojų nuotr.

Plaukų kaukė – privaloma plaukų priežiūros rekomendacijose

Paprastai plaukų kaukės vertinamos, kaip produktas, skirtas plaukų palepinimui, pamirštant, kad tik reguliarus kaukės naudojimas užtikrina ilgalaikius rezultatus. Žiemą ypač svarbu, kad plaukų kaukė taptų įprastos plaukų priežiūros rutinos dalimi – ją naudokite mažiausiai kartą per savaitę. Plaukų kaukės poveikis bus gilesnis, jei neskubėsite ir produktą laikysite tiek laiko, kiek nurodyta gamintojo instrukcijose.

Ilgiems, pažeistiems plaukams ar reikalaujantiems daugiau dėmesio rekomenduojama naudoti atstatantį ir maitinantį poveikį turinčias kaukes. Tinkamas pasirinkimas – Nook Secret Argan arba evo Mane attention kaukės.

Kiti produktai drėgmės balansui užtikrinti

Greta plaukų kaukės palepinkite plaukus giliai drėkinančiais kremais bei fluidais. Produktą kruopščiai paskirstykite per visa plaukų ilgį – taip sugrąžinsite jų drėgmę ir elastingumą. Užtikrinant tinkamą drėgmės balansą svarbus etapas yra ir jos „užrakinimas“ plauko viduje. Šią funkciją gali atlikti plaukų aliejai ir serumai. Pučiantis plaukams taip pat verta naudoti aliejuką, kuris sukurs apsauginį barjerą, saugantį nuo žalingo išorės poveikio. Į kasdienę plaukų priežiūros rutiną įtraukus keletą lašų šio produkto, greit pastebėsite džiuginančius rezultatus.

Aktuali apsauga nuo šalčio

Įsitikinimas, kad kepurė paslepia plaukų grožį – klaida, iš tiesų galvos apdangalai kaip tik saugo plaukų išvaizdą. Apsauga nuo šalčio yra svarbi ir aktuali tausojant bei puoselėjant plaukų grožį. Paspaudus šaltukui verčiau nepamirškite kepurės ar kito galvos apdangalo.

Kita taisyklė, kurios derėtų laikytis be išimčių – neikite į lauką, kol plaukai šlapi ar drėgni. Šalčio paveikti drėgni plaukai tampa trapesni, todėl ima lūžinėti ir skilinėti. Todėl žiema yra pats palankiausias metas įsigyti kokybišką plaukų džiovintuvą ir jį naudoti visada, kai nėra laiko plaukams išdžiūti natūraliai.

Tinkamai pasirinkus plaukų priežiūros priemones, plaukams karštis padarys ženkliai mažiau žalos nei šaltas žiemos oras.

Užtikrinus tinkamą plaukų drėkinimą bei naudojant apsaugos priemones nuo žalingo šalčio poveikio, tuo pačiu išsispręs ir varginanti plaukų elektrinimosi problema.

GALERIJA

  • Dėmesinga plaukų priežiūra šaltuoju metų laiku
Gamintojų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS