Didžiausiame Italijos dienraštyje – pagyriamasis straipsnis Vilniui | kl.lt

DIDŽIAUSIAME ITALIJOS DIENRAŠTYJE – PAGYRIAMASIS STRAIPSNIS VILNIUI

  • 1

Didžiausiame ir skaitomiausiame Italijos dienraštyje „Corriere della Sera“ šiandien  išspausdintas straipsnis apie Vilnių. „Pačiame Europos centre – Vilnius, laimės sostinė“ – skelbia dienraščio antraštė.

„Žalumoje skendintis miestas, kurio plotas keturiskart didesnis už Paryžiaus, dukart už Lombardijos sostinę Milaną, kurio barokiniu stiliumi išsiskiriantis senamiestis įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą. Tai realybė, kurioje viena po kitos netikėtose vietose išdygsta ortodoksiškos cerkvės ir katalikiškos bažnyčios (jų nemažiau nei 45), kur stovi paminklas Frankui Zappai, kurioje gausu tiltų naktiniams pasivaikščiojimams, kur stūkso dangoraižių rajonas, kviečia daugybė barų. Čia iki gruodžio 31 dar galima atsiskaityti vietos pinigais, o po to jau bus euras“, - rašoma straipsnyje.

Rašinyje taip pat cituojamas Vilniaus meras Artūras Zuokas ir vardijami jo nuopelnai miestui, kaip Vilnius per itin trumpą laiką atgijo įvairiose srityse. Minima sostinę pasaulyje išgarsinusi akcija, kai A.Zuokas tanku pervažiavo Gedimino prospekte nelegaliai priparkuotą automobilį. Kaip pagrindinė teksto mintis naudojama Vilniaus mero citata, jog Vilnius yra kultūros ir ekonomikos centras  tarp senojo kontinento valstybių.

Straipsnyje siūloma ne tik skirti pusdienį pasivaikščiojimui po senamiestį (rekomenduojama užsukti į Gedimino pilį, Katedrą, Vilniaus universitetą, Onos bažnyčią, Pinigų muziejų), bet ir nuvykti į atokesnius miesto rajonus, aplankyti TV bokštą, Europos parką, išbandyti skrydį oro balionu. Rašinyje taip pat daug dėmesio skiriama tradicinei lietuviškai virtuvei.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

manyčiau

kad straipsnis giriantis Vilnių yra geras, Vilnius nusipelnė būti žinomas tarp Europos miestų, bet prie ko čia zuokas? gal jis pats įsipiršo laikraščiui? Ar zuoko nuopelnas, kad Vilnius skendi žalumoje, yra apsuptas kalvų, jame daug architektūros ansamblių ir įdomių istorinių statinių? Na, gal jo nuopelnas Gedimino prospekto plytelės, keli dangoraižiai ir jau labai ištaigingas jo namas Užupyje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS