Fabijoniškių baseinas aukšto meistriškumo sportininkams liks atviras ir vasarį | kl.lt

FABIJONIŠKIŲ BASEINAS AUKŠTO MEISTRIŠKUMO SPORTININKAMS LIKS ATVIRAS IR VASARĮ

  • 0

Vilniaus miesto savivaldybė antradienį pranešė pratęsusi bendradarbiavimą su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK) dėl Fabijoniškių baseino išlaikymo iki vasario pabaigos, todėl jame ir toliau galės treniruotis aukšto meistriškumo sportininkai.

Savivaldybės teigimu, nuo šiol prie pajamų dėl karantino apribojimų negeneruojančio baseino išlaikymo prisidės ir vandens sporto šakų federacijos.

„Nors baseinas atletams reikalingas nuolatos, Tarptautiniam olimpiniam komitetui patvirtinus, kad olimpinės žaidynės šiemet įvyks, treniruočių bazės poreikis dar labiau išaugo. Nekilo abejonių, kad ieškosime galimybių išlaikyti baseiną atvirą. Šiandien labai džiaugiamės, kad tų galimybių pavyko rasti“, – pranešime teigė sostinės vicemeras Valdas Benkunskas.

Savivaldybės teigimu, baseino išlaikymas vasario mėnesį atsieis 55 tūkst. eurų, sostinė tam skirs 35 tūkst. eurų, LTOK ir federacijos dar pridės po 10 tūkst. eurų.

„Iki Tokijo olimpinių žaidynių lieka vos pusmetis, todėl šis laikas sportininkams labai įtemptas ir svarbus. Atletų pasirengimu olimpinėms žaidynėms bei jų treniruočių sąlygomis rūpinasi sporto šakų federacijos. Vis dėlto, kadangi šis baseinas sostinėje yra vienintelis, kuriame gali treniruotis aukščiausio lygio sportininkai, padarėme išimtį ir prisidedame prie jo išlaikymo“, – pranešime sakė LTOK vadovė Daina Gudzinevičiūtė.

Baseine artimiausią mėnesį galės sportuoti apie 200 sportininkų, maždaug pusė jų – plaukikai, taip pat treniruosis vandensvydininkai, penkiakovininkai, šuolininkai į vandenį ir triatlonininkai.

Dvylika iš jų yra olimpiečiai.

Vicemeras pabrėžia, kad baseine, kaip ir kitose Vilniaus miesto sporto bazėse, treniruotis leidžiama tik aukščiausio lygio atletams.

Treniruotės baseine, kaip ir iki šiol, bus organizuojamos pagal nustatytą grafiką, laikantis visų saugumo reikalavimų – maksimaliai sumažinus fizinio kontakto galimybes, taikant dezinfekciją bei stebint atletų sveikatos būklę.

Fabijoniškių baseinas buvo uždarytas gruodžio viduryje, savivaldybė teigė viena negalinti finansiškai išlaikyti baseino, kuris kas mėnesį atsieina apie 30 tūkst. eurų.

Olimpinės žaidynėms besirengiantys sportininkai teigė, kad tai gali sutrukdyti pasiruošimui, pakenkti rezultatams.

Kiek vėliau, sportininkų bendruomenei prašant, savivaldybė susitarė dėl baseino išlaikymo su LTOK – baseinas buvo atidarytas aukšto meistriškumo sportininkams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS