Istoriniuose Vilniaus rūmuose – naujas „Design Hotels“ tinklo viešbutis | kl.lt

ISTORINIUOSE VILNIAUS RŪMUOSE – NAUJAS „DESIGN HOTELS“ TINKLO VIEŠBUTIS

  • 1

Lietuvoje duris atvers pirmasis tarptautiniu mastu vertinamo tinklo „Design Hotels“ viešbutis. „Archer Mansion Hotel“ pavadintas viešbutis duris atvers 2018 m. pradžioje Vilniuje, senamiesčio širdyje esančiuose Pacų rūmuose, Didžiojoje gatvėje.

Būsimajam viešbučiui pasirinktas klasikinės ir modernios architektūros derinio kompleksas, kuriame veiks restoranas, keturios konferencijų salės, sporto klubas bei SPA. Šiame viešbutyje bus įrengti 105 kambariai – iš jų 13 bus liukso klasės bei 5 apartamentai.

Šiuo metu „Design hotels“ atstovauja daugiau nei 300 narių pusšimtyje pasaulio šalių ir tai, jų atstovų teigimu, ne tik viešbučiai, bet ir iš išskirtinių jų istorijų kolekcija. Kiekvienas viešbutis aprodo vystytojo išskirtinumą ir perteikia originalią viziją – aistringą nuoširdaus svetingumo, kultūrinio autentiškumo, mintis kurstančio dizaino ir architektūros siekį. Tinklo vizija – tai kartu ir individualumu, estetika aptarnavimo paslaugų kokybe grįsta patirtis, kurią suteikia viešbutis.

Pasak spaudos konferencijoje dalyvavusio Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus, aukščiausios klasės tarptautinio viešbučių tinklo atėjimas kelia aukštesnę kartelę šiam verslui Vilniuje bei atveria galimybę miestui pritraukti dar daugiau turistų ir verslininkų, besirenkančių tik aukščiausios kategorijos poilsį.

„Tikiu, kad originali viešbučio „Archer Mansion Hotel“ architektūrinė koncepcija nepaliks abejingų. Norėčiau ypatingai pasidžiaugti, kad vystant šį svarbų miestui projektą pavyko išsaugoti unikalią Pacų rūmų architektūrą ir autentiką, kuri puikiai reprezentuoja mūsų istorinį Senamiestį“, – sako R. Šimašius.

Anot „Design Hotels“ tinklo vadovo Martino Egnerio, kiekvienas naujas viešbutis, kuris siekia tapti „Design Hotels“ tinklo dalimi, atrenkamas labai kruopščiai, kad atitiktų šiuolaikinio keliautojo, ieškančio išskirtinumo ir individualumo, poreikius.

„Kiekvieną kartą, kai renkamės naujus tinklo narius, atsižvelgiame į jų išskirtinumą bei siūlomos idėjos originalumą. Įkurti „Archer Mansion Hotel“ viešbutį naujam gyvenimui prikeliamame Pacų rūmų komplekse buvo nuspręsta ne tik dėl jo unikalios istorijos ir vietos pačioje miesto širdyje, bet ir dėl kultūrinio išskirtinumo bei naujo požiūrio į svetingumą. Svečiai galės mėgautis visais aukščiausios klasės viešbučio teikiamais privalumais bei patirti išskirtinę Vilniaus atmosferą“, – teigia M. Egneris.

Projektą įgyvendinančios įmonės UAB „Blendas“ direktoriaus Arūno Kuraičio teigimu, galimybė bendradarbiauti su „Design Hotels“ ir atsakomybė pristatyti šį viešbučių tinklą Lietuvoje – didelis daugiau nei metus trukusių derybų pasiekimas. „Įsiliejimas į šį tinklą yra įvertinimas už projekto vizijos originalumą ir profesionalumą, kartu tai yra įsipareigojimas atitikti aukščiausius projekto įgyvendinimo kriterijus“, – teigia A. Kuraitis.

Šiuo metu Didžiojoje g. 7 esančio istorinio pastato komplekse vyksta rekonstrukcijos, renovacijos ir statybų darbai. Archyviniai šaltiniai nurodo pastatą XVI a. priklausius didikams Astikams, vėliau Pacams. Rūmuose lankėsi tokios istorinės asmenybės, kaip Aleksandras I, Napoleonas, Adomas Mickevičius.

Apie „Design Hotels“

Tinklas yra daugiau nei 300 viešbučių, įsikūrusių penkiasdešimtyje pasaulio šalių, atstovas.

Viešbučių tinklą 1993 metais įkūrė Clausas Sendlingeris. „Design Hotels“ su kiekvienu savo tinklo nariu siekia dalintis žiniomis, susijusiomis su turizmu: nuo konsultacijų apie rinkos tendencijas iki atstovavimo vykdant tarptautinių pardavimus. Kompanija yra įsikūrusi Berlyne ir turi savo atstovybes Londone, Barselonoje, Niujorke ir Singapūre.

2015 m. „Design Hotels“ suvienijo jėgas su „Starwood Preferred Guest“ (SPG®) tinklu. Tai suteikia viešbučiams geresnį pasiekiamumą, o bendruomenė tuo metu gauna naudą iš lojalumo programos.

GALERIJA

  • Istoriniuose Vilniaus rūmuose – naujas „Design Hotels“ tinklo viešbutis
  • Istoriniuose Vilniaus rūmuose – naujas „Design Hotels“ tinklo viešbutis
  • Istoriniuose Vilniaus rūmuose – naujas „Design Hotels“ tinklo viešbutis
  • Istoriniuose Vilniaus rūmuose – naujas „Design Hotels“ tinklo viešbutis
  • Istoriniuose Vilniaus rūmuose – naujas „Design Hotels“ tinklo viešbutis
  • Istoriniuose Vilniaus rūmuose – naujas „Design Hotels“ tinklo viešbutis
  • Istoriniuose Vilniaus rūmuose – naujas „Design Hotels“ tinklo viešbutis
Viešbučio vizualizacijos
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Graziai skamba

Tik realybe bjauri. Kodel pastatu kompleksas atiduotas i privacias rankas? Ar Vilniui nereikia pinigu? Dar viena bjauri afera! Dievas mato!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS