J. Sakalauskas svarsto galimybę toliau bylinėtis stabdant L. Vilimienės atėjimą į LNOBT | kl.lt

J. SAKALAUSKAS SVARSTO GALIMYBĘ TOLIAU BYLINĖTIS STABDANT L. VILIMIENĖS ATĖJIMĄ Į LNOBT

Teismui atmetus buvusio Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovo Jono Sakalausko prašymą panaikinti konkurso į įstaigos direktorius rezultatus, šis sako svarstantis skųsti tokį sprendimą aukštesnei instancijai.

„Šiuo metu vertinu ieškinio atmetimo priežastis, gaila, kad mūsų esminiai argumentai nebuvo išgirsti. Dabar svarstau, ar kreiptis į apeliacinį teismą – tikrai tikiuosi, kad tie argumentai, kurie yra labai svarbūs, bus išgirsti. Turiu įsivertinti, bet tikrai apie tokią galimybę (skųsti teismo sprendimą – BNS) mąstau“, – BNS sakė J. Sakalauskas.

Operos solistas LNOBT vadovavo penkerius metus. Šiuo metu jis eina parodų ir kongresų centro „Litexpo“ direktoriaus pareigas.

Jis teigė kol kas negalintis pasakyti, ar vėl siektų vadovauti teatrui ir tokią galimybę sakė svarstysiąs tik jei teismai panaikins įvykusio konkurso rezultatus.

Buvęs LNOBT direktorius į teismą kreipėsi vasario viduryje, Operos ir baleto teatro vadovo konkursą laimėjus Laimai Vilimienei.

Vilniaus miesto apylinkės teismas gruodį atmetė J. Sakalausko ieškinį – per 30 dienų sprendimą dar galima apskųsti Vilniaus apygardos teismui.

J. Sakalauskas kėlė abejones abejojo konkurso komisijos sudarymo teisėtumu, teigė ją buvus šališka, o konkursą vykus neskaidriai, draugams ir bendradarbiams proteguojant laimėtoją, komisijai atlikus netinkamą pretendentų ir jų programų vertinimą.

Tačiau teismas konstatavo, jog tokioms išvadoms nėra pakankamo pagrindo, o skunde nurodyti teiginiai yra „hipotetiškai deklaratyvūs ir neįrodyti, paremti negalėjimu ar nenoru susitaikyti su pralaimėjimu“.

Teismas iš buvusio Operos ir baleto teatro vadovo priteisė per 4 tūkst. bylinėjimosi išlaidų, kurias patyrė L. Vilimienė.

Tuo metu Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui nuo 2018-ųjų vadovaujanti L. Vilimienė liepą laimėjo šio teatro vadovo konkursą dar vienai penkerių metų kadencijai.

LNOBT vadovo paskyrimui įstrigus dėl teismų, taip pat daliai teatro kolektyvo protestuojant dėl teatre anksčiau jau dirbusios L. Vilimienės sugrįžimo, kovą įstaigai laikinai vadovauti paskirtas generalinio direktoriaus pavaduotojas, Rinkodaros departamento vadovas Audrius Kundrotas.

Kultūros ministras Simonas Kairys BNS sakė, kad ministerija lauks J. Sakalausko tolesnių veiksmų, o ginčams teismuose tęsiantis, įstaigai toliau vadovaus minėtas laikinasis vadovas.

Anot ministro, jei vis dėlto J. Sakalauskas nebeskųstų sprendimų, LNOBT vadovo pareigas perims L. Vilimienė nepaisant kai kurių teatro darbuotojų pasipriešinimo, o Klaipėdos teatrui vėl bus ieškoma naujo vadovo.

„Aš neturiu informacijos, kad ponia Vilimienė būtų pakeitusi nuomonę. Manau, kad likimas pakankamai sąžiningai dėlioja scenarijų, nes ponia Vilimienė tikrai, manau, nusipelnė atidaryti Klaipėdos muzikinį teatrą po rekonstrukcijos, kas tikrai bus labai svarbus įvykis kitų metų pavasarį. Jei jai reikės anksčiau pradėti dirbti LNOBT, manau, dėl to irgi nesupyks“, – kalbėjo S. Kairys. 

„Kaip ir daugybę kartų sakiau: politinių paskyrimų laikai baigėsi, vadovai turi išsikovoti kadencijas konkursuose“, – pridūrė jis.

Įstatymai numato, kad vadovas renkamas vienai kadencijai ir konkurse turi dalyvauti iš naujo. Anot kultūros ministro S. Kairio, tokia tvarka valstybėje buvo suformuota siekiant išvengti dešimtmečiais besitęsiančio to paties asmens vadovavimo vienai institucijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Serialas

Ikyrus tipas operoj

bet

Kas tau yr, žmogeli? Ar manai, kad LNOBT tavo nuosavybė?

Rūtenis

Jonas Sakalauskas savo tokiais veiksmais daro nepataisomą žalą sau, nes pretenduoti į meno mekos vadovo kėdę, tai ne lauką pereiti, tai 40 metų kelionė Sinajaus dykuma. Inteligencija yra prigimtinė ir netgi tuomet ji švyti, o gal gi netgi labiau, kai nesi Olimpe, o tau užtenka ir to, kas šiuo metu lemta, bet lipti per galvas dėl savo ego, tai, deja, šiuo metu yra Jono credo, deja. Subyrės visai, kaip inteligentas, štai ir viskas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS