Jaukią ir šiltą atmosferą kurkime su namų kvapais | kl.lt

JAUKIĄ IR ŠILTĄ ATMOSFERĄ KURKIME SU NAMŲ KVAPAIS

  • 0

Kvapai mums suteikia galimybę nusikelti į malonias praeities akimirkas ar tolimus kraštus – tokiu būdu tarytum stebuklingai keliaujame laiku ir erdve. Ir tai ne vienintelė įstabi kvapų savybė. Mūsų nosiai patrauklūs kvapai taip pat gali pagerinti nuotaiką ir netgi bendrą savijautą, sužadinti vaizduotę ir kūrybiškumą, suteikti energijos, žvalumo, padidinti susikaupimą, stimuliuoti arba atvirkščiai – raminti, atpalaiduoti, nuteikti poilsiui. Galiausiai kvapai gali tiesiog maloniai ir jaukiai nuteikti.

Tad nenuostabu, kad norime save apsupti mums patinkančiais ir pozityvius pojūčius keliančiais kvapais. Ypač smagu, kai pamėgti kvapai mus lydi namuose ir kitose erdvėse, kuriose būname dažnai ir praleidžiame daug laiko. Be to, jie kuria jaukią atmosferą apsilankantiems svečiams. Tai, regis, nedidelė, bet tokia reikšminga namų detalė. Štai todėl vis populiaresni tampa namų kvapai, besirūpinantys, kad namai ar kitos mums svarbios vietos dvelktų maloniu aromatu.

Skirtingi namų kvapų tipai: kaip nepasimesti jų gausoje?

Šiandien galime rinktis iš tikrai plataus namų kvapų asortimento, kuris išties džiugina, bet gali ir nemenkai apsukti galvą savo įvairove. Juk vien jau pačių kvapų tipų ir formų yra ne viena. Tad pasižiūrėkime, kuo namų kvapų priemonės skiriasi tarpusavyje ir kuri iš jų galėtų būti tinkamiausia jums.

Vienas geriausiai žinomų ir labiausiai įprastų variantų yra klasikinės kvapiosios žvakės. Jos būna įvairiausių formų, dydžių, spalvų ir aromatų. Šios žvakės gali būti stikliniame inde ar skardinėje dėžutėje, gali būti įmantrių ar kažką konkretaus vaizduojančių formų. Dėl šios priežasties kvepiančios žvakės yra idealus pasirinkimas tuo atveju, jei trokštate ne tik malonaus kvapo, bet ir žavingos detalės bei interjero puošmenos. Turėkite omenyje, kad jei pamėgsite kvapiąsias žvakes, verta prie jų įsigyti ir stilingų aksesuarų – gesinimo įrankį, dagčių žirkles.

Kitas gana tradiciškas ir labai seniai naudojamas variantas yra smilkalai – kvapiosios medžiagos, kurias uždegus ima smilkti ir skleisti aromatą. Jie ypač tiks, jei norite namų kvėpinimą paversti tikru ritualu ir sukurti raminančią aplinką, skatinančią panirti į apmąstymus ar meditaciją arba nuteikiančią jogai. Bene populiariausia jų forma – smilkalų lazdelės.

Romantišką ar meditacinę atmosferą padės sukurti ir kvapieji aliejai bei aromatinei lempai skirti vaškai. Suprantama, jei susižavėsite šiuo variantu, reikės įsigyti ir pačią aromatinę lempą, kurioje galėsite kaitinti skirtingų kvapų aliejus ar vaškus. Beje, ši lempa taip pat gali tapti stilingu interjero akcentu.

Nuo lazdelių iki purškalų: dar daugiau namų kvapų

Na, o toliau aptarkime ir modernesnius namų kvapų variantus. Labai populiarus pasirinkimas yra aromatų difuzoriai, reguliariai į erdvę išgarinantys mažas aromato dozes. Jie iš esmės gali būti dviejų labai skirtingų tipų: klasikinis buteliukas su lazdelėmis arba specialus aparatas, galintis tuo pat metu dar ir drėkinti orą. Šaunu tai, kad abiem atvejais skleidžiamo kvapo intensyvumą galima reguliuoti.

Purškiami namų kvapai yra visiška klasika ir veikiausiai visiems pažįstami – tai tie patys oro gaivikliai, galintys iš karto pripildyti visą erdvę intensyviu kvapu. Visgi dėl savo ypatumų šie purškalai geriausiai yra tinkami tualetui ir vonios kambariui.

Neužmirškite, kad namų kvapai gali būti naudojami kvėpinti ir mažesnei erdvei ar dalyje erdvės. Tarkime, kvapieji perlai – maži kvapnūs rutulėliai – veiksmingai sugeria kvapus ir puikiai tinka mažoms erdvėms. Galite įsigyti ir puikių namų kvapų, skirtų spintai, drabužinei ar patalynei kvėpinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS